Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.



In Moldova, Delegatia Uniunii Europene lanseaza astazi saptamina energiei durabile.

Centrul de Cerctari sociologice din Moldova isi va prezenta sondajul de opinie realizat in legatura cu intentiile de vot ale moldovenilor pentru alegerile din 30 noiembrie.

Comisia Electorala Centrala continua seria de discutii electorale, vorbind astazi despre cit de important este rolul femeilor in procesul electoral.

Şefa diplomatiei Chisinaului, Natalia Gherman, se va afla azi si miine in Israel, la invitatia omologul ei, Avigdor Liberman, originar din Moldova.

Pe plan international, ministrii de externe ai ţărilor NATO se intilnesc azi si miine la Bruxelles si pe agenda de discuții se află situatia din Ucraina, relatia Aliantei cu Rusia, și evolutiile din Afganistan.

La Kiev merge astazi o misiune a Fondului Monetar International.

În capitala Ucrainei se va afla si şeful diplomatiei germane, Frank Walter Steinmeier. Inaltul diplomat german, ca si Uniunea Europeana, sprijina cu putere proiectul preşedintelui Petro Poroşenko de solutionare a crizei politice din ţară şi impunerea armistiţiului care sa duca la reducerea tensiunii din estul si sudul ţării.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, se va afla la Viena.

Liderul de la Baku, Ilham Aliev, se va adresa Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei la Strasbourg.
Previous Next

XS
SM
MD
LG