Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Economist”




„Citiţi în numărul de mâine al ziarului Economist un articol semnat de redactorul-şef Ion Chişlea care vorbeşte despre Practicile selective ale Consiliului Concurenţei.

În mod normal, într-o economie de piaţă, agenţiile antimonopol sau de protecţie a concurenţei sunt autorităţile, care veghează ca legile pieţei să se respecte întocmai deoarece în final o competiţie sănătoasă generează companii puternice, apte să se descurce în cele mai grele condiţii. Nu e şi cazul Consiliului Concurenţei de la noi, care îşi exercită autoritatea în mod selectiv şi fără a avea suficiente argumente. O atare situaţie este consemnată în cazul Industriei zahărului, care ar putea fi prejudiciată grav de liberalizarea importului de zahăr, promovată de către Consiliu.

În ediţia de miercuri aflaţi ce soluţie au găsit autorităţile pentru criza de încredere în instituţiile bancare

În contextul luptelor de culise din spatele băncilor moldoveneşti, cu atacuri de tip raider, preluări frauduloase, tranzacţii suspecte şi lipsă de transparenţă cronică, autorităţile au venit cu ideea să mărească plafonul de garantare a depozitelor populaţiei pentru a spori încrederea în sectorul bancar şi a depăşi condiţia de ţară cu cel mai jos plafon de garantare a depozitelor din regiune. Dacă pentru populaţie riscurile se vor diminua, atunci cheltuielile şi presiunea pe bugetele unor bănci autohtone va fi foarte dureroasă.

La rubrica imobiliare publicăm un material despre lupta întinsă de edilul capitalei Dorin Chirtoacă contra teraselor care devin clădiri supraetajate peste noapte şi de ce locuitorii capitalei care se află în posesia de bunuri imobiliare vor plăti în acest an un impozit de două ori mai mare decât cel prevăzut anul trecut.

Aflaţi mai multe în numărul de mâine al săptămânalului Economist!”
XS
SM
MD
LG