Linkuri accesibilitate

Azi în Moldova și în lume


Președintele Comisiei Europene Jose Manuel Barroso la Chișinău, audieri în legislativul Autonomiei Găgăuze, Ziua mondială împotriva exploatării muncii copiilor.



Președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, vizitează Chișinăul, având programate pentru astăzi întâlniri cu premierul Iurie Leancă, președintele Nicolae Timofti, spicherul parlamentului Igor Corman și cu liderii fracțiunilor parlamentare.

Legislativul Autonomiei Găgăuze are programate pentru astăzi audieri cu tema "Urmările politice și socio-economice ale semnării Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană pentru Găgăuzia și întreaga țară."

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor organizează o conferinţă de presă prilejuită de semnarea noilor contracte de reabilitare a drumurilor naţionale din Moldova în valoare de circa 32 milioane de euro, cu finanţare din fondurile europene.

Centrul de Investigații Jurnalistice invită la o ședință a Clubului jurnaliștilor de investigație sub genericul ”Ce face statul ca să excludă marginalizarea și discriminarea celor mai sărace pături sociale?” La eveniment participă reprezentanți ai Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Centrului pentru Drepturile Omului, Consiliului pentru Prevenirea și Combaterea Discriminării, ONG-uri active în domeniul protecției drepturilor omului.

Secretarul general ONU Ban Ki-moon se întâlnește cu președinta Braziliei, Dilma Roussef, cu ocazia începerii Cupei Mondiale de fotbal.

Președintele Statelor Unite, Barack Obama, îl primește la Casa Albă pe premierul australian Tony Abott.

La București are loc Conferința Sud-est Europeană pentru Finanțe și Investiții, cu participarea premierului român Victor Ponta, a ministrului sârb de finanțe Lazar Krstic și guvernatorului Băncii Naționale din România, Mugur Isărescu.

Pe plan mondial se marchează Ziua împotriva exploatării muncii copiilor.

  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

XS
SM
MD
LG