Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.



La Chisinau se desfasoara Formului economic „Moldova Business Week”, reuniune la care va participa joi si şeful Comisiei Europene Jose Manuel Barroso.

La Chisinau soseşte astazi şeful diplomatiei Bulgariei, care va merge si la Taraclia. Domnul Kristian Vighenin va inaugura impreuna cu sefa diplomatiei Chisinaului, Natalia Gherman, un Centru de informare europeana la Taraclia. Diplomatul bulgar va susţine si o prelegere despre tara sa si Uniunea Europeana.

Speakerul Parlamentului, Igor Corman, se afla la Roma si pe agenda se afla si o intrevederii cu moldovenii care locuiesc in Italia.

Ministrul turc de externe Ahmet Davutoglu se va afla astazi la Belgrad.

Ministrii de externe din Rusia, Germania si Polonia se intilnesc la Sankt Petersburg. Pe agenda convorbirilor se afla chestiuni legate de relatia Rusiei cu Uniunea Europeana. Agenţia rusa de stat Itar-Tass citeaza o declaratie a ministrului rus de externe Serghei Lavrov care spune că partea rusa se asteapta sa se faca progrese in ridicarea vizelor pentru cetătenii ruşi in spaţiul comunitar şi sa fie discutate şi alte chestiuni regionale.

La Geneva continua şi astazi, pentru a doua zi, ultima, negocierile cu Iranul in problema programului nuclear al Teheranului.
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:13 0:00
Link direct
Previous Next

XS
SM
MD
LG