Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.



Ministerul Muncii Protecției Sociale și Familiei lansează: „Paşi Spre Standarde Europene – Noua Platformă a Dialogului Social pentru Moldova”.

Federaţia Naţională a Agricultorilor AGROINFORM, Uniunea UNIAGROPROTECT, Federaţia Fermierilor din Moldova şi Asociaţia „MOLDOVA FRUCT” organizează o conferință de presă la care vor să dea o replica Ministerului Economiei; în dispută procurarea carburanţilor şi locul de ramură strategică a agriculturii.

Expert-Grup se va ocupa de modul cum se fac achiziţiile publice.

Preşedintele american Barack Obama şi secretarul de stat John Kerry încep turneul european care-i va duce la Varşovia, Paris şi în Normandia. Preşedintele Obama va fi înainte şi la Bruxelles, pentru reuniunea la vârf a grupului principalelor şapte ţări industrializate.

La Varşovia va avea loc comemorarea a 25 de ani de la primele negocieri la masa rotundă organizate într-o ţară comunistă între partidul comunist şi opoziţie, care au marcat începutul prăbuşirii regimurilor comuniste din Europa de Est.

În Normandia, pe 6 iunie, au loc ceremonii marcând 70 de ani de la debarcarea aliată în al Doilea Război Mondial, ceremonii la care va fi prezent şi preşedintele rus Vladimir Putin. Preşedintele ales al Ucrainei, Petro Poroşenko a fost de asemeni invitat.

Didier Burkhalter, preşedintele în exerciţiu al OSCE, îşi continuă turneul în Georgia, Armenia şi Azerbaidjan. Astăzi este la Erevan.

La Bruxelles are loc reuniunea miniştrilor apărării din ţările NATO.
  • 16x9 Image

    Ileana Giurchescu

    Un „dinozaur” al Europei Libere, am început să lucrez în redacția de limba română încă din 1987, la Munchen, Germania, unde mi-am descoperit și cultivat interesul pentru știri și politica internațională. Ca membră a echipei de la Radio Europa Liberă, am „făcut” revoluțiile din 1989, am scris despre căderea URSS și am relatat în direct, alături de Nestor Rateș, despre atentatele teroriste din 11 septembrie 2001. Rămân fascinată de istoria și moștenirea lăsată de Europa Liberă în arhiva audio.

Previous Next

XS
SM
MD
LG