Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Est-Curier de la Criuleni


Invitata rubricii este astăzi Svetlana Cernov de la ziarul local „Est-Curier” de la Criuleni.

În ultimul „Est-iCurier” din luna mai cititorii vor afla detalii despre recenta şedinţă extraordinară a consiliulu raional Criuleni, la care autorităţile raionale au obţinut acceptul consilierilor, după cîteva tentative eşuate, de a achita peste 5 mln lei unei firme de construcţii care a schimbat în mai multe instituţii de învăţământ geamurile şi uşile.

De la Larisa Sajin, şefa Biroului de evidenţă şi Documentare a Popualţiei Criuleni, aflăm că în luna mai anul 2014 biroul a eliberat 423 de paşapoarte biometrice, cu 54 paşapoarte mai mult, comparativ cu anul 2013.

Inspectoratul fiscal Criuleni ne-a informat că în 2014 nici un locuitor al raionului nu a declarat venituri mai mari de un milion de lei, doar doi contribuabili au declarat venituri de peste 500 mii lei, iar marea majoritate a celor care au depus declaraţii pe venit au câştigat până la 50 mii lei.

Cititorii vor afla cum au calculat agricultorii dubăsăreni veniturile ratate în anul 2014, din cauza interdicţiei impuse de către Tiraspol asupra prelucrării celor 6300 ha de terenuri agricole situate după traseul Rîbnita-Tiraspol. Petru Porubin, specialist în direcţia agricolă Dubăsari, ne-a informat că cifra depăşeşte 24 mln lei, iar Valeriu Băcioi, agricultor din Doroţcaia, spune că este primul an când va fi nevoit să astepte compensaţii de la Guvern sa că achite consătenilor săi plata pentru arenda cotelor funciare.

Eugenia Nirca, administratoarea Incubatorului de Afaceri Dubăsari, informează cititorii din zonă despre oportunităţile de afaceri în instituţia pe care o administrează, invitând potenţialii agenţi economic începători să colaboreze.

La rubrica Est Curier Diverstisment cititorii vor afla cum au marcat locuitorii comunei Răculeşti, raionul Criuleni, prima ediţia a Festivalului Familiei, iniţiat de primărie, şi cine au fost invitaţii speciali ai zilei, materialul fiind însoţit de o galerie foto.

Editorii ziarului mai propun cititorilor un material despre prima expoziţie de lucrări de artizanat, realizată de absolventele Şcolii de Arte din Criuleni, surorile Constanţa şi Gloria Berzan, care sunt şi eleve în cl. VI la liceul Boris Dânga, dar şi despre săpbătoarea sportivă, organizată pentru toţi locuitorii satului de către primăria Izbişte şi antrenorul Iulian Ceban, promotor şi susţinător activ al tradiţiilor sportive româneşti.

XS
SM
MD
LG