Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.




La Kiev sunt așteptate rezultatele oficiale, preliminare ale alegerilor prezidențiale de la 25 mai.

Misiunea de observatori sub egida Oficiului OSCE pentru Instituții Democratice va prezenta concluziile preliminare despre monitorizarea alegerilor ucrainene.

La Berlin, sunt așteptate convorbiri între Rusia, Ucraina și Comisia Europeană despre comerțul cu gaze. Vor lua parte ministrul rus al energiei, Alexander Novak, ministrul ucrainean în exercițiu pentru energie și industria cărbunelui, Iuri Prodan și comisarul european pentru energie Gunther Oettinger.

La Chișinău se va afla în vizită ministrul norvegian de externe Borge Brende, care va purta convorbiri cu omoloaga sa Natalia Gherman.

Georgia sărbătorește Ziua Independenței, marcând ieșirea din Imperiul Rus din 1918 și din Uniunea Sovietică, din 1991.

Papa Francisc se află în Israel, unde a sosit ieri, la finalul unui turneu de trei zile prin Orientul Mijlociu, care a mai inclus Iordania și Cisiordania.

La New Delhi are loc ceremonia de învestitură a noului premier, naționalistul hindus Narendra Modi, care a câștigat recentele alegeri în cea mai numeroasă democrație a lumii.

În Egipt, încep alegerile prezidențiale care vor dura două zile.

Ministrul de externe al Sudanului de Sud, Barnaba Marial Benjamin, se întâlnește la Moscova cu omologul său rus Serghei Lavrov.

Președintele Turciei, Abdullah Gul, se întâlnește la Ankara cu ministrul kirghiz de externe Erlan Abdyldaev, aflat în vizită în Turcia cu ocazia primei întrevederi a unui grup pentru planificare strategică între cele două țări.
  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

Previous Next

XS
SM
MD
LG