Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


La Chişinău continuă vizita eurocomisarilor Dacian Cioloș şi Cecilia Malmström, precum şi a preşedintelui Cehiei, Miloš Zeman.




La Chişinău îşi continuă vizita comisarul european pentru agricultură Dacian Cioloș şi eurocomisarul pentru afaceri interne Cecilia Malmstrom. Astăzi, Dacian Cioloş va face o vizită la Comrat, unde are programată o întrevedere cu başcanul Mihail Formuzal. Iar comisarul Cecilia Malmstrom şi premierul Iurie Leancă vor susţine o prelegere publică la Universitatea de Stat.

La Chişinău îşi continuă vizita şi preşedintele Republicii Cehe, Miloš Zeman, care după întâlnirea de ieri cu omologul său moldovean Nicolae Timofti se va întâlni astăzi cu premierul Iurie Leancă şi cu președintele Parlamentului, Igor Corman.

Ambasadorul Ucrainei în Moldova Serghei Pirojkov va susţine o conferinţă de presă despre alegerile prezidenţiale din 25 mai din ţara vecină. Cetăţenii ucraineni din Moldova vor putea să voteze la două secţii de votare deschise duminică - una la ambasada Ucrainei din Chişinău şi alta la Bălţi.

Voluntarii Asociației Motivație vor verifica astăzi în mai multe sectoare ale capitalei Chişinău cât de accesibilă este infrastructura publică pentru persoanele cu dizabilități.

În actualitatea internaţională, în Azerbaidjan, la Baku, va avea loc şedinţa Comitetului permanent al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, la care delegaţia azeră va prelua, prin rotaţie, preşedinţia comitetului, pentru următoarea jumătate de an.

La Moscova se desfăşoară a treia conferinţă internaţională în probleme de securitate, organizată de ministerul apărării din Federaţia Rusă. Reuniunea va fi deschisă de ministru rus de externe Serghei Lavrov, iar pe agendă figurează chestiuni privind securitatea globală, reglementarea conflictelor regionale cu accent pe situaţia din Afganistan, în contextul retragerii trupelor internaţionale, precum şi situaţia din Orientul Apropiat şi Africa de Nord.
XS
SM
MD
LG