Linkuri accesibilitate

Peste 100 de participanţi la marşul LGBT de la Chişinău


La Chişinău a avut loc „Marşul Egalităţii”, al treilea marş organizat de comunitatea LGBTdin Republica Moldova , pentru a marca Ziua Internaţională a Luptei Împotriva Homofobiei şi Transfobiei . A fost cel mai mare marş al comunităţii LGBT cu peste 100 de participanţi, relatează corespondenta Europei Libere.
Ca şi anul trecut, au fost prezenţi ambasadorii Statelor Unite şi Suediei, William Moser şi Ingrid Tesman.

Marşul a decurs fără incidente deosebite deşi un număr aproape egal de contra-manifestanţi au încercat să întrerupă marşul. Tentativă blocată poliţie, care a şi reţinut mai multe persoane.
Manifestanţii anti-gay aparţineau între altele organizaţiei Pro Ortodoxia, condusă de preotul Ghenadie Văluţă. Unii contra-manifestanţi erau mascaţi cu cagule negre.

Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei, securitatea participanţilor la marşul LGBT a fost asigurată de peste 300 de poliţişti,

La marş au mai participat liderii unor organizaţii neguvernamentale, care au vrut să-şi manifeste astfel sprijinul pentru cauza minorităţilor sexuale şi reprezentanţi ai comunităţilor LGBT din Rusia şi Ucraina.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG