Linkuri accesibilitate

Jose Manuel Barroso: „Noi credem în perspectiva europeană a Moldovei”


Bruxelles, 15 mai 2014.
Bruxelles, 15 mai 2014.

După întrevederea de la Bruxelles dintre șeful guvernului R. Moldova, Iurie Leancă, și președintele Comisiei Europene.



Președintele Comisiei Europene Jose Manuel Barroso a salutat apropiata semnare a Acordului de Asociere a Republicii Moldova la UE, inisistând că de pe urma lui vor beneficia toți locuitorii țării. Vorbind la Bruxelles după o întrevedere cu premierul Iurie Leancă, șeful executivului european a anunțat că Bruxelles-ul a aprobat în principiu eliminarea unor bariere pentru exportul de fructe și legume moldovenești și a trecut în revistă alte forme de asistență în plină desfășurare.

Barroso a salutat de asemenea recenta eliminare a vizelor pentru moldoveni: „Asta înseamnă mult pentru fiecare cetățean al Moldovei care poate veni pentru prima oară fără viză, arătând cât de apropiați sunt moldovenii de Uniunea Europeană”.

Jose Manuel Barroso a lăudat cooperarea Moldovei cu România, cu sprijinul UE, pentru diversificarea surselor de energie, a reafirmat sprijinul blocului european cu 28 de membri pentru integritatea teritorială și suveranitatea Republicii Moldova și a confirmat că va merge în luna iunie la Chișinău cu ocazia unui forum de afaceri.


Vorbind despre Acordul de Asociere, Barroso a spus că el nu este scopul final al cooperării bilaterale. „Vreau să vă spun că noi credem în perspectiva europeană a Moldovei”, a spus Barroso.

  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

XS
SM
MD
LG