Linkuri accesibilitate

Ziua Europei la Chișinău


Nicolae Timofti: „Cei care doresc revenirea la întunericul trecutului își văd visele spulberate”.




„Astăzi cetățenii Republicii Moldova celebrează Ziua Europei. Este un prilej de a ne reafirma atașamentul față de valorile care constituie pietrele de temelie ale Uniunii Europene – libertatea, pacea, toleranța și unitatea în diversitate. Republica Moldova s-a angajat pe calea integrării europene. Cu sprijinul generos al partenerilor occidentali, am demarat un amplu proces de modernizare a societății. Reformele ne oferă nouă, tuturor, șansa unui viitor mai bun”, a declarat seful statului Nicolae Timofti.

El a mai spus că în viitorul apropiat va fi semnat Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, care va institui şi o Zonă de Liber Schimb cu o piaţă de peste 500 de milioane de consumatori. Efectele benefice ale acestui tratat vor fi resimțite de toți cetățenii țării.
Diplomatul Pirkka Tapiola, președintele Nicolae Timofti și primarul Dorin Chirtoacă
Diplomatul Pirkka Tapiola, președintele Nicolae Timofti și primarul Dorin Chirtoacă
„Cei care doresc revenirea la întunericul trecutului își văd visele spulberate. Asta deoarece oamenii au înțeles că viitorul nostru este în marea familie europeană. Republica Moldova a pășit ireversibil pe calea integrării europene”, a spus șefului statului, Nicolae Timofti, în fața mulțimii adunate în inima Chișinăului.





Orașul Europei constituie punctul de atracție al festivităților de astăzi. Acesta este amplasat aici, în Piața Marii Adunări Naționale, cu participare record a 21, respectiv, 15 ambasade ale statelor membre UE și țări candidate, precum și circa 30 de proiecte finanțate de UE.
Pirkka Tapiola, șeful delegației UE la Chișinău
Pirkka Tapiola, șeful delegației UE la Chișinău
Șeful delegației UE la Chișinău, Pirkka Tapiola, a spus că UE e pregătită să sprijine Moldova pe calea spre integrarea europeană. Prin intrarea în acorduri de anvergură cu UE în acest an, Moldova va beneficia de pe urma integrării economice în piața UE care stimulează dinamismul economic, precum și va adopta valorile comunității europene, ceea ce va duce la dezvoltarea unui stat mai puternic și la o mai bună protecția a drepturilor omului, inclusiv a drepturilor minorităților.

Lumea continuă să se adune aici, în Piața Marii Adunări naționale. Seara va culmina cu un concert.
Previous Next

XS
SM
MD
LG