Linkuri accesibilitate

Ecaterina Mardarovici: „Noi avem tradiţii în R. Moldova cu regret de a promite şi în final de a nu adopta”


De ce nu e egal numărul femeilor cu cel al bărbaților pe listele de candidați la alegeri?

Reprezentanţi ai unor organizaţii neguvernamentale au făcut un apel public pentru Guvern să nu ignore şi ultimul tren în privinţa adoptării proiectelor de Legi cu privire la cota minima de 40% de reprezentare a femeilor şi bărbaţilor în listele de candidaţi. De ce se rezistă cu atâta bărbăţie în faţa propunerilor de echilibrare a numărului femeilor cu cel al bărbaţilor în listele de candidaţi la alegeri? Discutăm în această dimineaţă pe această temă cu Ecaterina Mardarovici directoarea executivă a Clubului politic al Femeilor „50x50”.

Europa Liberă: Aşadar, reprezentanţii a mai multor ONG-uri şi-au declarat îngrijorarea în legătură cu ceea ce ei au numit tergiversare a adoptării unor legi menite să asigure o proporţie de minimum 40 la sută a femeilor, dar şi a bărbaţilor, în cazul în care vechile obiceiuri politice s-ar răsturna, în listele de candidaţi la alegeri. În primul rând, despre ce proiecte de legi este vorba ?

Ecaterina Mardarovici: „Una din legi cu privire la includerea cotei minime de reprezentare a femeilor şi bărbaţilor este o iniţiativă a deputaţilor din fracţiunea PLDM, care este în Parlament şi are avizul guvernului încă din 2010. Şi al doilea proiect de modificare şi introducere inclusiv a cotei minime de reprezentare iniţiat de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale urma să fie inclus pe ordinea de zi a guvernului acum. Sunt două iniţiative, două proiecte de legi care vizează inclusiv cota minimă de reprezentare. Clubul politic, în calitatea noastră de membru al Consiliului Naţional de Participare, am primit, aşa cum este stabilit în regulament, ordinea de zi a guvernului şi am văzut că nu a fost inclusă şi avizarea acestui proiect de lege şi atunci, din iniţiativa colegilor de la Consiliu, am decis să organizăm o conferinţă de presă prin care să ne exprimăm îngrijorarea şi să solicităm dezbaterea de aceste două instituţii, de Guvern şi Parlament, a acestor două proiecte de lege, pentru ca să se ia o decizie. Bineînţeles noi ştim că decizia finală aparţine Parlamentului. Ceea ce solicităm noi este ca să se dezbată aceste proiecte de lege. Sigur că suntem optimişti şi sperăm ca va fi adoptată cota minimă de reprezentare a femeilor şi bărbaţilor.”

Europa Liberă: Toată lumea s-a afişat favorabilă, chiar galantă faţă de asemenea prevederi…. Dar iată că actele respective stau împotmolite în bunele intenţii… De ce se tergiversează?

Ecaterina Mardarovici: „Nu aş putea aduce argumente de ce se tergiversează. Dar noi avem, suspiciuni pentru că întotdeauna aşa se întâmplă atunci când se fac promisiuni şi nu urmează acţiuni concrete. Au apărut suspiciuni că ar putea să nu se adopte, să nu se discute. Noi avem tradiţii în Republica Moldova cu regret de a promite şi în final de a nu adopta. Însă ieri totuşi în ordinea de zi a guvernului a fost inclus proiectul de lege şi a fost avizat de guvern. Acum ambele proiecte sunt în Parlament şi suntem optimişti, sperăm ca şi Parlamentul să ia în dezbatere şi să ia o decizie pe marginea lor. ”

Europa Liberă: Totuşi, cine este principalul autor al acestui sofisticat mod de a face lumea să creadă că se vrea cu multă pasiune, dar în realitate toate să fie puse pe linie moartă?

Ecaterina Mardarovici: „Cu regret s-a politizat şi acest subiect, dar e părerea mea, fiindcă avem o coaliţie de guvernare. Bineînţeles că probabil există păreri diferite. Avem o coaliţie, sunt câteva partide şi s-a politizat probabil şi acest subiect. Avem proiectul iniţiat de un grup de deputaţi de la PLDM care este în Parlament şi este avizat de Guvern, al doilea proiect este al Ministerului Muncii condus de doamna Buliga care este reprezentantă în Guvern din partea PD, şi ambele partide s-au declarat în favoarea susţinerii acestui mecanism de asigurare a echilibrului de gen.”

Europa Liberă: Ar putea dăuna această competiţie?

Ecaterina Mardarovici: „Eu sper că nu. Sper că această competiţie se va manifesta în ceea ce priveşte procentul: 30 sau 40 % de reprezentare. Pentru că iniţiativa PLDM este cu 30% cotă minimă de reprezentare, iar în iniţiativa Ministerului e 40%. Şi înţeleg acest lucru. Pentru că Ministerul s-a conformat recomandărilor organizaţiilor internaţionale, inclusiv a Consiliului Europei în ceea ce priveşte cota minimă de 40 % de reprezentare.”

Europa Liberă: da cum se stabilesc aceste cifre, după principiul „care dă mai mult” sau cum?

Ecaterina Mardarovici: „Nu e după acest principiu. Cota minimă de 30% e din experienţă şi procentul de la care au pornit multe ţări de-a lungul anilor care au ajuns astăzi să aibă echilibrul de gen în structurile po0litice ale ţărilor respective şi probabil din aceste considerente a fost într-un proiect inclusă cota minimă de 30%. Nu este un procent arbitrar. Ştiţi că sunt legi care se adoptă cu două treimi şi atunci este considerat că 30% est6e o reprezentare numerică care poate influenţa deciziile, deci inclusiv în interesul grupului respectiv. Dacă e vorba de minim 30% - femei sau minim 30% - bărbaţi… viitorul ne poate aduce şi situaţii ca să avem minim 30 % bărbaţi în Parlament şi atunci noi, cei care pledăm pentru această cotă minimă, am luat în consideraţie şi o posibilă schimbare de proporţie.

Europa Liberă: Cât timp mai este la dispoziţie pentru adoptarea respectivelor legi?

Ecaterina Mardarovici: „Cunoaşteţi că legislaţia Republicii Moldova stipulează că cu 6 luni înainte de începerea campaniei electorale nu se mai admit modificări la legislaţia care reglementează procesul electoral. Or, stabilirea unei cote de reprezentare se incluse în modificări la Codul electoral, deci este un instrument care trebuie aplicat în procesul electoral. Deci, cu 6 luni înainte nu se mai admite. Avem luna mai. Dacă se adoptă acest proiect de lege, asta ar însemna că în alegerile parlamentare din anul acesta ar putea fi aplicată această prevedere.”

Europa Liberă: Care sunt argumentele cele mai convingătoare pe care le pot utiliza promotorii acestui echilibru în listele de candidaţi în parlament, în afară bineînţeles de faptul că femeile constituie 52% din populaţie?

Ecaterina Mardarovici: „În afară de aceasta, în Republica Moldova este un argument foarte pozitiv – 60 % din persoanele cu studii superioare din Republica Moldova reprezintă femeile. Deci, este un lux să neglijezi 60% din capitalul intelectual pentru a-l implica în procesele decizionale. Şi doi – există o mulţime de studii care demonstrează că femeile şi bărbaţii suntem diferiţi, este greşit să spunem cine e mai bun şi cine mai rău. Suntem diferiţi şi atunci când se iau decizii, această diferenţă trebuie adusă în for, pentru ca deciziile să fie mai bune, să ia în consideraţie interesele diferite ale femeilor şi bărbaţilor. Pe de altă parte, în procesul nostru de integrare în UE, trebuie să şi ne conformăm mai multor recomandări. Una, cea din 2007, a Consiliului Europei, cu privire la copta minimă de reprezentare de 40 %. Iar noi ştim că recomandările Consiliului Europei, care este anticamera UE, în procesul de integrare trebuie să ajungem acolo, or femeilor din republica Moldova sunt subreprezentate în Guvern şi Parlament. Şi noi trebuie să întreprindem măsuri şi conform Convenţiei internaţionale de eliminare a oricăror forme de discriminare, care stipulează, prin articolul 4, că în situaţii în care există o situaţie discriminatorie, ţările trebuie să întreprindă măsuri afirmative. Cota de reprezentare este una din aceste măsuri. Noi, societatea civilă, în discuţiile dese pe care le-am avut în mod special în anul 2013 şi începutul lui 2014, ştiţi că s-au organizat un număr impresionant de acţiuni şi dezbateri, prin care am avut posibilitatea să informăm parlamentul, am adus aceste argumente practic fiecărui deputat şi fiecărei fracţiuni despre aceste documente şi angajamente internaţionale. Şi foarte important este un angajament pe care şi l-a asumat Republica Moldova prin obiectivele de dezvoltare ale mileniului, unde am stipulat că republica Moldova până în 2015 va asigura cel puţin 30 % femei în Parlament. Or, până în 2015 există aceste alegeri care vor avea loc în toamnă. Dacă nu se întâmplă, riscăm ca republica Moldova să raporteze neîndeplinirea acestui angajament. Şi avem şi angajamente pentru reprezentarea în structurile de nivelul II şi III, iar alegeri vor fi doar în 2015 locale. Astea sunt câteva argumente doar. A propos, în acest document parafat cu UE (Acordul de asociere), Republica Moldova iarăşi şi-a asumat acest angajament.”

Europa Liberă: Dna Mardarovici, vă mulţumim.

XS
SM
MD
LG