Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.



Centrul pentru Jurnalism Independent organizează o dezbatere despre statutul presei în Moldova intitulată între „lider şi liber". Dezbaterea este prilejuită de ziua internațională a libertății presei marcată recent.

Oficialități ale Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare vor da publicității la Chișinău rezultatele inițiativei „Eficiența Energetică”, prin care au fost finanțate până acum în Republica Moldova 100 de proiecte.

La Viena are loc o reuniune a miniștrilor de externe din țările Consiliului Europei, care va fi prezidată de ministrul de externe austriac Sebastian Kurz, care este și președintele Comitetului de Miniștri.

Spicherul Dumei de Stat a Rusiei, Serghei Narîșkin, își încheie o vizită de două zile în capitala Serbiei, Belgrad urmând să deschidă un forum întitulat „Dialogul Balcanic 2014”.

Șefa politicii externe europene Catherine Ashton se află pentru a doua zi într-o vizită de trei zile în Statele Unite.

La New York intră în a doua zi convorbirile de o săptămână între experți din Iran și ai șase puteri internaționale pentru a se ajunge la o înțelegere definitivă pe tema programului nuclear iranian.

Ministrul de externe elen Evangelos Venizelos, a cărui țară deține președinția rotativă a Uniunii Europene, se întâlnește la Atena cu omologul său din Emiratele Arabe Unite, Abdullah bin Zayed Al Nahyan.

Ministrul apărării din Japonia, Itsunori Onodera, începe o vizită în Italia.

Organizația pentru Cooperare Economică și Dezvoltare, OECD, va da publicității la Paris o prognoză de primăvară despre evoluțiile economice în țările membre și principalele economii non-membre.

Capitala cubaneză Havana găzduiește a șasea conferință regională pentru America Latină și Caraibe a Asociației Internaționale a Lesbienelor, Gayilor, Bisexualilor și Transsexualilor.

La Copenhaga are loc prima semifinală a concursului Eurovision 2014.
  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

Previous Next

XS
SM
MD
LG