Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.



La Chişinău, Asociaţia Promo-LEX şi portalul moldova.org lansează campania „Salvaţi şcolile din Transnistria”.

Asociaţia Naţională a Tinerilor Manageri din Moldova (ANTiM) și Fundația Argidius au lansat o nouă ediție a Concursului Naţional de Business Planuri pentru Tineri (CBP 2014).

În capitală se întruneşte Consiliul Politic Național al PLDM în format extins.

La Ungheni începe un festival internaţional al toboşarilor şi percuţioniştilor. Evenimentul este organizat de cunoscutul baterist moldovean stabilit în Germania, Peza Boutnari (Petru Butnaru), deţinătorul a nouă recorduri Guinness.

În Franţa, la Paris va avea loc ceremonia de înmânare a Premiului mondial pentru libertatea presei UNESCO/Guillermo Cano 2014. Evenimentul are loc în ajunul Zilei internaţionale a libertăţii presei.

În Polonia, la Varşovia, ar urma să aibă loc o întâlnire între comisarul european pentru energie, Günther Oettinger, şi miniştrii energiei din Rusia şi Ucraina, Alexandr Novak şi Iuri Prodan. Este o primă rundă de negocieri între cele două ţări, mediate de Bruxelles, după începutul crizei din Ucraina şi după ce Moscova a ameninţat că livrările de gaze naturale spre Europa ar fi în pericol din cauza datoriilor Kievului faţă de Gazprom.
XS
SM
MD
LG