Linkuri accesibilitate

Nenea Serj faţă cu Apă-Canal (3)


Nenea Serj e convins că locatarii din blocul lui ar achita şi ei repejor 75 de mii de lei dacă s-ar pomeni fără pașaport biometric. Însă deocamdată se gîndeşte să-şi umple cu apă toate cratiţele…



E lungă, e foarte lungă povestea lui Nenea Serj. S-o recapitulăm repede.

Nenea Serj locuieşte în capitală, într-un bloc de pe strada Traian. Acum un an, în aprilie 2013, blocul lui nenea Serj a fost lăsat fără apă trei zile din cauza unor rău-platnici. Atunci nenea Serj a avut trei zile pline de suferinţă. Începuse să aducă apă de la o fîntînă arteziană, o îndeletnicire anevoioasă date fiind distanţa şi absenţa maşinii. Avea nevoie de multă apă: să spele vasele, să spele legumele, să facă mîncare, să se spele pe dinţi, să toarne apă în WC.

Istoria s-a repetat peste un an, în martie 2014. Din nou Apă Canal a lăsat blocul fără apă. Şi din noi nenea Serj a avut trei zile urîte, hidoase. A doua oară nenea Serj a presupus că Apă Canal vrea astfel să-l oblige să discute cu datornicii, dar omul şi-a zis că nu va mişca un deget. Nenea Serj achită facturile şi nu înţelege de ce anume el trebuie să se ocupe de rău-platnici. De aceea, a turnat din nou trei zile apă în WC dintr-o cratiţă.

Zilele astea, povestea a continuat cu un nou episod. Nenea Serj a descoperit, cu ochii boldiţi, un anunţ pe uşa scării. Anunţul acela spunea că blocul de locuinţe are o datorie de 75 de mii de lei şi avertiza locatarii că pot rămîne din nou fără apă dacă datoria nu va fi achitată pînă pe 15 mai.

Nenea Serj a căzut imediat pe gînduri. El e sigur că locatarii iresponsabili vor ignora avertismentul Societăţii pe Acţiuni. Şi presupune că acum pedeapsa aplicată va fi şi mai severă. Vor fi nu trei zile fără apă, ci vreo cinci. Aşa crede nenea Serj. De aceea, va trebui să-şi pregătească de pe acum cratiţele şi sticlele.

Nenea Serj e un luptător, fireşte. El nu vrea să cedeze, dar ar vrea să i se termine odată suferinţele astea. Nenea Serj a văzut pe sticlă un reportaj fantastic! Vasăzică, un rău-platnic, care avea o datorie de 9 mii de lei, a vrut să-şi facă paşaport biometric. Şi nu a putut, căci lucrătorii de la Serviciul de Evidenţă erau bine informaţi şi l-au rugat mai întîi să achite datoria. Iar rău-platnicul a găsit imediat 9 mii de lei pe care anterior nu-i găsea luni de zile.

Nenea Serj e convins că locatarii din blocul lui ar achita şi ei repejor 75 de mii de lei dacă s-ar pomeni în aceeaşi situaţie. Însă deocamdată se gîndeşte să-şi umple cu apă toate cratiţele…
XS
SM
MD
LG