Linkuri accesibilitate

Kievul va relua operațiunea antiteroristă din estul Ucrainei


Preşedintele interimar de la Kiev, Oleksandr Turcinov a cerut reluarea operațiunilor antiteroriste împotriva rebelilor pro-ruşi din estul Ucrainei, din cauza uciderii unui politician în regiune. Preşedintele interimar a spus că au fost găsite astăzi două cadavre „torturate cu brutalitate” în apropierea localității Sloviansk, unul dintre ele fiind al politicianului Volodimir Rîbak, din partidul preşedintelui. Turcinov a spus ca „aceste crime nu pot avea loc fără întregul sprijin şi indulgența Rusiei”.

Ministerul ucrainian al apărării a anunţat că un avion de supraveghere a fost ţinta unui atac asupra localității Sloviansk. Potrivit ministerului ucrainian al apărării, avionul, un AN-30 a fost lovit de mai multe gloanțe pe când executa un zbor de recunoaştere. Avionul a aterizat cu bine şi nici un membru al echipajului nu a fost rănit.

Sloviansk este în mâna insurgenților care nu vor sa părăsească clădirile pe care le-au ocupat in ciuda înțelegerilor la care s-a ajuns la Geneva, săptămâna trecuta între Rusia, Statele Unite, Uniunea Europeană şi Ucraina.
XS
SM
MD
LG