Linkuri accesibilitate

Un lider separatist pro-rus din estul Ucrainei i-a cerut președintelui rus Vladimir Putin să trimită forțe de menținere a păcii la Slaviansk


Un lider separatist pro-rus din estul Ucrainei a anunțat stare de urgență în orașul Slaviansk și i-a cerut președintelui rus Vladimir Putin să trimită militari de menținere a păcii.

Viaceslav Ponomarev a lansat apelul după atacul de noaptea trecută asupra unui post de control al separatiștilor pro-ruși la intrarea în oraș. Ponomarev a spus că în schimbul de focuri din jurul orei 02:00 au murit trei combatanți separatiști și un atacator.

Ministerul rus de externe și-a exprimat indignarea, spunând că atacul ar fi violat un armistițiu de Paște și ar fi o dovadă că autoritățile ucrainene n-ar dori să-i dezarmeze pe ”extremiștii naționaliști”.

Autoritățile ucrainene au înregistrat o singură victimă și au spus că poliția încearcă să elucideze incidentul. Ministrul ucrainean de Interne în exercițiu, Arsen Avakov a scris pe Facebook că merge astăzi în estul Ucrainei pentru a inspecta trupele Gărzii Naționale și ale forțelor speciale.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG