Linkuri accesibilitate

Ucraina a interzis intrarea în ţară a „bărbaţilor apţi de luptă” din Federaţia Rusă


Ucraina şi-a intensificat măsurile de control la frontiera cu Federaţia Rusă şi a introdus restricţii pentru intrarea în ţară a „bărbaţilor apţi de luptă”, a declarat serviciului ucrainean al Europei Libere un purtător de cuvânt al Serviciului de Grăniceri din Ucraina. „Măsura a fost luată în legătură cu informaţiile privind posibile provocări la graniţă şi chiar atacuri teroriste”, a declarat Oleg Slobodean.

Anterior, compania aeriană rusească Aeroflot a anunţat că autorităţile ucrainene au impus restricţii drastice bărbaţilor care călătoresc în Ucraina.

Reprezentantul serviciului de grăniceri de la Kiev a confirmat că începând de astăzi autorităţile ucrainene au interzis intrarea în ţară a bărbaţilor cu vârste între 16 şi 60 de ani.

Aeroflot mai anunţa că li se permite trecerea numai celor care au motive întemeiate, cum ar nevoia de a îngriji un membru al familiei bolnav sau de a merge la o înmormântare, sau care au acte ce confirmă scopul vizitei. Compania rusă a spus că restricțiile vizează şi călătoriile în regiunea ucraineană Crimeea anexată de Rusia.

Autorităţile ucrainene au înăsprit măsurile de control la graniţa cu Rusia pe fundalul tulburărilor din estul ţării, unde grupuri de separatiști pro-ruşi înarmați continuă să dețină controlul în câteva localități, iar forțele armate ale Ucrainei au anunţat o amplă operațiune antiteroristă.
XS
SM
MD
LG