Linkuri accesibilitate

E.Carpov: la Moscova și la Tiraspol sînt anumite cercuri care vor ca regiunea transnistreană să urmeze scenariul Crimeii


Vicepremierul Republicii Moldova Eugen Carpov a denunțat campania de propagandă menită, spune el, să creeze tensiuni în regiunea transnistreană.

Într-un interviu acordat la Chișinău corespondentului Europei Libere Rob Coalson, Carpov a spus că la Moscova și la Tiraspol sînt anumite cercuri care vor ca regiunea transnistreană să urmeze scenariul Crimeii.

Vicepremierul moldovean l-a citat pe liderul transnistrean Evgheni Șevciuk care a afirmat la începutul acestei luni că singura cale posibilă de a rezolva conflictul transnitrean ar fi o separare a regiunii de Moldova și anexarea ei la Rusia.

Carpov a spus că anexarea Transnistriei de către Rusia ar fi inacceptabilă, pentru că Transnistria este parte a Moldovei și nu există alternativă la acest fapt

Reamintim că miercuri Sovietul Suprem de la Tiraspol a votat o rezoluție care cere președintelui rus Vladimir Putin și celor două camere ale Parlamentului de la Moscova să recunoască independența regiunii transnistrene.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG