Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Economist”


Invitata serii este Natalia Ciuvaga, reporter la săptămânalul „Economist”

„Află în numărul de miercuri al săptămânalului „Economist” ce e mai avantajos: să ţii banii pe un cont de depozit sau să cumperi o locuinţă şi s-o dai în chirie?
Natalia Ciuvaga
Natalia Ciuvaga
Dacă te numeri printre persoanele care au o sumă pe care doresc să o investească cât mai avantajos, îţi propunem o analiză comparativă privind rentabilitatea depozitului bancar şi chiria unei locuinţe de 30 de mii de euro.

Tot mâine vă invităm să citiţi un material despre salariile din învăţământ.

Greva profesorilor, declanşată săptămâna trecută de sindicatul din ramură, a scos în evidenţă o realitate ruşinoasă, trecută cu vederea de autorităţi.

Avem cei mai prost plătiţi profesori din Europa, lefurile pe care le ridică formatorii generaţiilor în creştere fiind departe de a putea asigura un trai decent uneia dintre cele mai importante categorii sociale.

Greva a fost privită cu înţelegere atât de societate cât şi de autorităţi, care au anunţat însă că nu vor putea satisface cerinţa protestatarilor de a le majora leafa cu 50%.

Politica bugetar-fiscală pentru 2014, o tragicomedie în mai multe acte – este titlul unui material din pagina şase a ziarului nostru.

Deşi au mai rămas zile numărate până când ministerul Finanţelor va fi obligat să prezinte proiectul de lege privind politica bugetar-fiscală pentru anul viitor, guvernanţii noştri încă mai discută şi mai modifică, post-factum, politica pentru anul curent, intrată în vigoare acum patru luni.

Săptămâna trecută, Parlamentul de la Chişinău a adoptat în lectură finală ultimele modificări la politica bugetar-fiscală pentru anul curent.”
XS
SM
MD
LG