Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.



Președintele moldovean Nicolae Timofti își continuă o vizită începută luni în Polonia la invitația omologului său, Bronislaw Komorowski.

La Luxembourg are loc Consiliul European de Afaceri Externe, la care miniștrii european de externe vor lua în discuție chestiuni de apărare comună, pe fondul crizei ucrainene.

Premierii rus, bielorus și kazah urmează să se întâlnească la Moscova pentru a lua în discuție înființarea Uniunii Economice Eurasiatice. Părțile lucrează asupra unui acord pe care planifică să-l semneze pe 1 mai.

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov vizitează Beijingul, la invitația omologului său chinez Wang Yi. Lavrov care a spus că va lua în discuție și situația din Ucraina în timpul vizitei are plănuită o întrevedere și cu președintele chinez Xi Jinping.

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon și președintele Mexicului Enrique Pena Nieto participă în capitala mexicană la o reuniune la nivel înalt a Organizației pentru Cooperare Economică și Dezvoltare.

În Statele Unite are loc maratonul anual de la Boston și comemorarea unui an de la atentatele împotriva sportivilor.

Se împlinesc 102 ani de la scufundarea Titanicului.
  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

Previous Next

XS
SM
MD
LG