Linkuri accesibilitate

Rusia ar intenționa să aducă în discuția viitoarei reuniuni 5+2 chestiunea așa-zisei blocade împotriva regiunii transnistrene


Presa rusă îl citează pe ministrul rus de externe Serghei Lavrov spunând că Rusia va ridica la o reuniune în formatul 5+2 așteptată în „10-12 zile” chestiunea pretinsei blocade împotriva regiunii transnistrene. Potrivit agenției Itar-Taas, Lavrov a spus că i-a împărtășit aceste îngrijorări secretarului de stat american John Kerry, duminică seara, în timpul convorbirilor de la Paris pe tema crizei ucrainene. Itar-Tass mai relatează că cei doi ar fi convenit să „depună eforturi pentru atingerea scopului împărtășit de toți: să se obțină un statut special pentru regiunea transnistreană în cadrul unei Moldove unite, suverane și neutre”.
În comunicatul Departamentului de Stat american și declarațiile lui John Kerry după discuțiile cu Lavrov nu se spune nimic despre regiunea transnistreană. Dar înainte de convorbirile de la Paris, adjuncta secretarului de stat american Victoria Nuland a dezmințit la Chișinău afirmațiile Rusiei că regiunea transnistreană s-ar confrunta cu o blocadă la granița cu Ucraina.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG