Linkuri accesibilitate

Şefii diplomaţiilor ruse şi americane au discutat la telefon despre criza din Ucraina


Ministrul de externe rus Serghei Lavrov şi secretarul de stat american John Kerry au discutat la telefon, despre criza din Ucraina. Într-un comunicat de presă al diplomației ruse se spune că discuția a fost inițiată de partea americană, iar cei doi miniștri au examinat un grafic al contactelor ulterioare.

Tot astăzi, mai devreme, Lavrov a spus, într-un interviu pentru televiziunea de stat, că Rusia nu vede o altă cale de evoluție pentru Ucraina, decât trecerea la un sistem federativ. Potrivit lui, reprezentanți ai țârilor occidentale ar lua deja în considerație propunerile Moscovei. Lavrov a mai zis că Rusia nu are „absolut nici o intenție şi nici un interes” ca trupele sale să treacă granița cu Ucraina.

Președintele rus Vladimir Putin l-a sunat, vineri, pe președintele american Barak Obama pentru discuţii despre Ucraina. Potrivit Casei albe de la Washington, Obama l-a îndemnat pe Putin să-şi retragă armatele de la frontiera ucraineană şi să dea un răspuns în scris la propunerile americane pentru depășirea crizei din Ucraina. La rândul său, Kremlinul a anunţat că președintele Rusiei i-a atras atenția lui Barak Obama asupra „tulburărilor extremiste care continuă în Ucraina”, precum şi asupra a ceea ce Putin a numit „blocada externă” a regiunii transnistrene a Republicii Moldova.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG