Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.



Premierul polonez, Donald Tusk, se va afla în vizită la Chişinău. El va discuta cu omologul său Iurie Leancă, după care cei doi vor participa la o şedinţă comună a delegaţiilor guvernamentale şi la un forum de afaceri moldo-polonez. Premierul Donald Tusk se va întâlni şi cu şeful legislativului, Igor Corman, şi va fi primit de preşedintele Nicolae Timofti.

Organizaţia Transparency International Moldova va prezenta rezultatele unei monitorizări a finanţelor publice şi ale unui sondaj în rândul funcţionarilor publici privind conflictul de interese.

AXA Management Consulting va anunţa câştigătorii unui concurs de proiecte pentru crearea oportunităţilor de angajare a tinerilor în localităţile din Zona de securitate de la Nistru şi în regiunea transnistreană prin oferirea asistenţei în afaceri. Proiectul este finanţat de Uniunea Europeană şi PNUD.

La Ministerul Economiei va avea loc lansarea unui proiect finanțat tot de Uniunea Europeană, prin care Republica Moldova va fi ajutată să creeze viitoarea Zonă de liber schimb, aprofundat şi cuprinzător dintre Moldova şi ţările Uniunii.

În Rusia va avea loc conferinţa internaţională „Opţiunea Euroasiatică - 2014”. S-a anunţat şi participarea unei delegaţii din Moldova alcătuită din deputaţii Zinaida Greceanîi şi Igor Dodon, deputatul Adunării Populare de la Comrat, Fiodor Gagauz, şi istoricul Sergiu Nazaria.

La Bişkek începe primul festival internaţional de balet din Kârgâzstan. În concurs s-au înscris artiști din teatrele de balet din Kârgâzstan, Rusia, Kazahstan, Tadjikistan şi Elveția.
Previous Next

XS
SM
MD
LG