Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


La Chișinău se lansează programul Novateca, Comisia Europeană adoptă pachetul Politicii Europene de Vecinătate 2014, Adunarea Generală ONU discută situația din Ucraina


Președintele Nicolae Timofti și prima doamnă participă împreună cu ambasadorul american William Moser la lansarea programului Novateca, după doi ani de testare. Programul este menit să modernizeze, să echipeze cu computere și să conecteze la internet bibliotecile moldovenești și să instruiască bibliotecarii, cu ajutor financiar din Statele Unite, inclusiv din partea fundației lui Bill Gates.

Membrii Academiei de Științe se reunesc la o adunare generală la Chișinău urmând să ia în discuție alegerea unui nou președinte, pe fundalul controverselor cauzate de intenția celui actual Gheorghe Duca de a obține un al treilea mandat.

Comisia Europeană și înalta reprezentantă a Uniunii Europene pentru politica externă și de securitate adoptă astăzi la Bruxelles pachetul Politicii Europene de Vecinătate 2014. Ea include politica de ajutoare financiare pentru 12 țări învecinate Uniunii Europene în Europa de Est și sudul Mediteranei. De asemenea, vor fi audiate rapoarte despre implementarea acestei politici în 2013.

Adunarea Generală ONU va lua în discuție la New York situația din Ucraina.

La Moscova, președintele rus Vladimir Putin și conducerea Consiliului Federației vor lua în discuție integrarea Crimeii anexate în câmpul legislativ, economic, cultural și social al Federației Ruse.

Președintele american, Barack Obama călătorește în Italia pentru convorbiri cu președintele Giorgio Napolitano și premierul Matteo Renzi. De asemenea Obama va vizita Vaticanul, unde se va întâlni cu Papa Francisc, iar apoi va pleca în Arabia Saudită.

Compania aeriană germană Lufthansa a anulat aproximativ 600 de zboruri, sau o treime din zborurile plănuite astăzi, din cauza unei greve a lucrătorilor bugetari de la aeroporturile din Germania.
  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG