Linkuri accesibilitate

Ban Ki-moon: anexarea Crimeii de către Rusia ar putea avea un impact negativ asupra tratatului global de neproliferare nucleară


Adresindu-se conferintei internaţionale asupra securităţii nucleare de la Haga, secretarul general al ONU, Ban Ki-moon a declarat ca anexarea Crimeii de către Rusia ar putea avea un impact negativ asupra tratatului global de neproliferare nucleară. „In cazul Ucrainei, asigurarile de securitate au fost o condtie esenţiala pentru admiterea ei in Tratatul pentru neproliferare nucleara. Cu toate acestea credibilitatea şi asigurarile ce au fost date Ucrainei in memorandumul de la Budapesta din 1994 au fost serios subminate de evenimentele recente. Implicatiile sunt profunde pentru securitatea regional si integritatea regimului de netroliferare nucleara. Asta nu trebuie sa fie insa o scuza pentru urmari inarmarea nucleara…”
Declaratia secretarului general al ONU arata îngrijorarea comunităţii internaţionale că evenimentele din Ucraina pot determina anumite state sa regindeasca politica lor in domeniul inarmării nucleare.
XS
SM
MD
LG