Linkuri accesibilitate

Președintele Putin a semnat tratatele de primire în Federația Rusă a două noi entități: Republica Crimeea și orașul Sevastopol


Președintele rus Vladimir Putin a semnat tratatele pentru a primi doi subiecți noi în componența Federației Rusie: Republica Crimeea și orașul Sevastopol amplasat în sud-vestul peninsulei. Ceremonia de semnare a fost precedată de un discurs rostit de Putin în fața Adunării Federale, la care liderul rus și-a exprimat încrederea că Parlamentul rus va îndeplini în curând toate procedurile legate de primirea Crimeii și Sevastopolului.
Liderul rus a spus că decizia sa se bazează pe rezultatele referendumului din Crimeea, unde locuitorii peninsulei ucrainene aflate de peste două săptămâni sub controlul militarilor ruși fără însemne de identificare, ar fi votat covârșitor duminică pentru alipirea la Rusia.
Vladimir Putin a insistat în timpul discursului că referendumul, nerecunoscut de comunitatea internațională, este legitim și că peninsula ucraineană a fost istoric pământ rusesc. Putin a mai declarat că Rusia nu dorește dezbinarea Ucrainei mai departe. Dar a repetat că nu recunoaște liderii actuali de la Kiev.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG