Linkuri accesibilitate

Kievul a anunțat mobilizarea parțială a 40 de mii de rezerviști


Secretarul Consiliului Național de Securitate al Ucrainei, Andrei Parubii, și președintele interimar, Olexandru Turcinov, au anunțat in Parlamentul de la Kiev mobilizarea parțială a unui număr de 40 de mii de rezerviști. Domnul Parubii a spus ca in sudul şi estul Ucrainei au loc provocări făcute nu numai de cetățeni ruși, dar si de „angajați ai unităților de elită”, care ar încerca sa pună in practică un scenariu asemănător cu cel din Ucraina in regiunile din sud-estul țării sale.

Declarațiile vin după ce Republica Autonomă a Crimeii, parte a statului ucrainean, și-a proclamat independența și a depus cerere oficială de a deveni parte componentă a Federației Ruse. Parlamentul regional, declarat nelegitim de către Rada Supremă de la Kiev, a sprijinit aceste măsuri la o sesiune specială astăzi, la o zi după referendumul la care locuitorii peninsulei ar fi votat covârșitor pentru alipirea la Rusia.

Referendumul din peninsula ocupată de peste două săptămâni de militari ruși fără însemne distinctive nu este recunoscut de către puterile occidentale.
XS
SM
MD
LG