Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei


La Chişinău, comisiile parlamentare se întrunesc în şedinţă, după care urmează o şedinţă de guvern şi o reuniune a Comisiei parlamentare pentru economie, buget şi finanţte.

Premierul interimar al Ucrainei, Arseni Iaţeniuk, se va întâlni la Casa Albă cu preşedintele american Barack Obama. Casa Albă a precizat că discuţiile se vor concentra pe „posibilitatea de a găsi o modalitate care să pună capăt intervenţiei militare ruse din Crimeea”, fără a periclita suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei.

Parlamentul European dezbate criza din Ucraina şi urmează să voteze o rezoluţie pe această temă.

Coordonatoarea politicii externe europene, Catherine Ashton, se află la Sarajevo.

Organizaţia internatională, „Reporteri fără frontiere”, a dat publicităţii în cursul nopții, raportul intitulat „Inamicii Internetului” – pentru a marca faptul că astăzi este Ziua Internaţională a luptei împotriva cenzurii pe internet. Topul „inamicilor” este condus de trei instituţii din democraţii cu tradiţie: centrele naţionale de colectare a informaţiilor din India, Marea Britanie şi Statele Unite (Agenţia Naţională de Securitate).

Şi tot astăzi se împlinesc 25 de ani de când a fost inventat „world wide web” sau „www” – protocolul care a permis unificarea formelor de comunicare pe Internet.
  • 16x9 Image

    Ileana Giurchescu

    Un „dinozaur” al Europei Libere, am început să lucrez în redacția de limba română încă din 1987, la Munchen, Germania, unde mi-am descoperit și cultivat interesul pentru știri și politica internațională. Ca membră a echipei de la Radio Europa Liberă, am „făcut” revoluțiile din 1989, am scris despre căderea URSS și am relatat în direct, alături de Nestor Rateș, despre atentatele teroriste din 11 septembrie 2001. Rămân fascinată de istoria și moștenirea lăsată de Europa Liberă în arhiva audio.

Previous Next

XS
SM
MD
LG