Linkuri accesibilitate

Bine aţi venit în… Pădurea Domnească!


Cînd oare vom afla numele celui vinovat de moartea lui Sorin Paciu?



Zice-se că rezervaţia naturală PĂDUREA DOMNEASCĂ se va primeni! Din Fondul Naţional pentru Dezvoltare Regională vor fi alocate aproape 5 milioane de lei pentru amenajarea traseului ecoturistic. Zice-se că unica populaţie de zimbri din Moldova va putea fi admirată de la înălţime. Măi să fie! Poate că turiştii străini vor da buzna în Pădurea Domnească!

Vreau să vă spun, stimaţi ascultători, că eu habar nu aveam de această mirifică rezervaţie pînă în clipa în care presa a scris despre vînătoarea cinovnicilor şi judecătorilor, vînătoare soldată cu moartea lui Sorin Paciu. Vasăzică, cohortele de vînători cu funcţii importante puteau să intre nestingheriţi într-o rezervaţie naturală în care, în mod normal, nu ar trebui să se distreze indivizi înarmaţi, darămite să moară oameni. Iese că vînătorii aceia speciali nu aveau nevoie de amenajarea traseului ecoturistic, ei se descurcau şi aşa!

Fireşte, turismul e un lucru minunat. Merită să investeşti bani în infrastructura turistică. Numai să nu atragă modernizarea asta noi cohorte de vînători cu funcţii importante! Sau acum, după moartea tragică a lui Sorin Paciu, asemenea escapade ale cinovnicilor şi judecătorilor nu mai există? Chiar aş fi curios să ştiu: mai merg la vînătoare conducătorii autohtoni în rezervaţiile naturale? Sau ei muncesc zi şi noapte pentru binele ţării şi nu mai au timp pentru aşa ceva? Tare curios sînt.

Să fiu sincer, pe mine acum mă interesează mai puţin viitoare transformare a Pădurii Domneşti într-o meccă a turismului moldovenesc. Pe mine acum, în contextul integrării furtunoase a Moldovei în spaţiul european, mă interesează iată ce: cînd oare vom afla numele celui vinovat de moartea lui Sorin Paciu? Cît trebuie să mai aşteptăm ca misterul să fie dezlegat? Sau nimeni nu e vinovat şi… mergem înainte spre viitorul nostru luminos?
XS
SM
MD
LG