Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova şi în lume


Guvernul Moldovei îşi anunţă intenţiile pentru privatizările de anul acesta; dezbateri publice privind cota de 40% a reprezentării femeilor în funcţii publice; summit UE la Bruxelles pe tema Ucrainei; la Geneva se deschide salonul auto internaţional.


Directorul General al Agenției Proprietăți Publice, Valeriu Triboi va susține o conferință de presă la Chișinău, la care este așteptat să ofere detalii despre planurile guvernului în privința privatizărilor de anul acesta.

Oficiali guvernamentali și reprezentanți ai societății civile se adună la o ședință la guvern pentru a lua în discuție proiectul legislativ care introduce cota obligatorie de 40 la sută a reprezentării femeilor în Parlament și administrațiile locale.

Premierul ucrainean, Arseni Iațeniuk va participa la Bruxelles la summit-ul liderilor europeni convocat de urgență pe tema Ucrainei.

La Roma are loc o conferință internațională pe tema Libiei. Vor fi de față, între alții Secretarul de Stat al Statelor Unite, John Kerry, ministrul rus de externe, Serghei Lavrov și șefa politicii externe și de securitate europene Catherine Ashton, care pot avea și întrevederi bilaterale pe tema situației din Ucraina.

În cel mai estic punct din Estonia, orașul Narva la granița cu Rusia, are loc o reuniune a miniștrilor de externe din 12 țări Nordice, Baltice si Central Europene din grupul Visegrad.

La Dublin, Partidul Popular European, cea mai puternică forță din politica europeană astăzi, desfășoară o conferință pentru a-și desemna candidații la alegerile pentru Parlamentul European de primăvara aceasta. La conferință sunt așteptați să participe numeroși lideri ai Uniunii Europene și ai țărilor membre.

La Geneva se deschide salonul auto internațional, care va dura zece zile.
XS
SM
MD
LG