Linkuri accesibilitate

NATO a avertizat Rusia cu privire la acțiunile sale în Ucraina


Vorbind după reuniunea de marți a Consiliului Nord-Atlantic, secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, Anders Fogh Rasmussen, a spus la Bruxelles că acțiunile rusești vor avea implicații serioase pentru securitatea alianței militare occidentale și că NATO își va intensifica evaluarea acestor implicații. Ramussen a adăugat că la reuniunea de marți s-a căzut de acord că „Rusia continuă să violeze integritatea teritorială și suveranitatea Ucrainei și să-și încalce angajamentele sale internaționale”.
Consiliul Nord-Atlantic, principalul organism decizional al NATO, și-a exprimat solidaritatea deplină cu Polonia și cu alte state membre în alianță care se simt amenințate datorită situației din Ucraina. Polonia a cerut convocarea Consiliului Nord-Atlantic invocînd articolul 4 din Pactul Nord-Atlantic, care spune că orice țară din Alianță poate cere convocarea Consiliului Nord-Atlantic dacă simte că independența sau securitatea sa sînt amenințate.
Ambasadorii NATO au subliniat marți că sprijină o soluționare politică a crizei ucrainene și că mențin deschis dialogul cu Rusia. Consiliul Nord-Atlantic a confimat de asemenea că miercuri va avea loc o reuniune a Consiliului NATO-Rusia.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG