Linkuri accesibilitate

Natalia Gherman: „Statele Unite menţionează necesitatea reformelor pentru R. Moldova şi contribuie foarte activ la succesul acestui proces”


Valentina Ursu în dialog cu șefa diplomației moldovene.



Speakerul Parlamentului de la Chișinău, Igor Corman, se afla în Statele Unite; de luni îşi începe vizita la Washington premierul Iurie leancă. Invitat de vice-preşedintele Joe Biden, Leancă va avea, oficial, un program similar cu cel al premierului georgian, care a fost săptămâna aceasta în capitala americană. Şi tot luni, la Chișinău, sunt aşteptaţi miniştrii de externe din Germania şi Franţa, cei care împreună cu colegul lor polonez, au mediat acordul de la Kiev între regimul Ianukovici şi opoziţie. Este evident că aceasta activitate diplomatică susţinută este o consecinţă a tulburărilor din Ucraina, o încercare a Statelor Unite şi Uninii Europene de a-şi arăta sprijinul pentru eforturile Moldovei de a-şi decide singură calea în politică externă. Valentina Ursu a stat de vorbă cu ministrul de externe Natalia Gherman despre relaţiile moldo-americane.

Europa Liberă: Dacă ar fi să daţi o apreciere cooperării cu cea mai mare putere din lume, Statele Unite ale Americii, ce aţi spune?

Natalia Gherman:
„Că relaţiile dintre Statele Unite ale Americii şi Republica Moldova sunt, cu adevărat, excelente. Pe plan politic avem o înţelegere deplină, o susţinere plenară a efortului de reformare a Republicii Moldova şi a procesului de integrare europeană din partea Statelor Unite ale Americii.

Ca un partener cu adevărat strategic al Republicii Moldova, împărtăşesc ideea că integrarea europeană este cel mai optimal model de dezvoltare pentru Republica Moldova, îndată ce Republica Moldova este o ţară europeană şi se află pe continentul european. Uniunea Europeană este cel mai important aliat al Statelor Unite ale Americii, pe plan global. Și acest model de dezvoltare şi democratizare este foarte apropiat şi Statelor Unite ale Americii. Deci există un potenţial, din punctul meu de vedere, nevalorificat în ceea ce priveşte relaţia comercial-economică cu Statele Unite ale Americii.

După un parteneriat în domeniul dezvoltării, ar trebui să trecem la consolidarea și dezvoltarea de mai departe a capacităţilor în domeniul comerţului. Statele Unite ale Americii trebuie să investească mai mult, mai activ în economia Republicii Moldova şi schimburile comerciale, în mod normal, ar trebui să crească.

Înţelegem, totodată, că doar prin reforme profunde în domeniul economic, în domeniul relaţiilor de economie de piaţă şi prin asigurarea unui climat cu adevărat favorabil acestor investiţii, cu siguranţă, vor creşte şi investiţiile americane în diferite domenii ale economiei naţionale.”

Europa Liberă: Am reţinut o declaraţie din partea demnitarilor americani, care spuneau că, dacă se depun, în continuare, eforturi de implementare a reformelor politice, economice şi de securitate în Moldova, astfel încât să se rezolve conflictele dificile şi să se avanseze pe calea europeană, atunci se va discuta la modul cel mai serios sprijinul ulterior care poate fi acordat Republicii Moldova de către SUA. De ce sprijin ar avea nevoie astăzi statul nostru din partea SUA?

Natalia Gherman:
„Mie mi se pare absolut firească această condiţionare din partea unui prieten şi partener precum este această ţară pentru noi. Statele Unite ale Americii nu doar menţionează necesitatea, imperativitatea reformelor pentru Republica Moldova, dar şi contribuie foarte activ la succesul acestui proces. Statele Unite ale Americii susţin efortul de reformare a sectorului de justiţie în ţara noastră. Statele Unite conduc acest efort pe plan global, sunt investitorii cei mai importanţi în domeniul combaterii corupţiei, criminalităţii, traficului de fiinţe umane.

Statele Unite ale Americii coordonează acest efort cu partenerii noştri europeni. Datorită realizărilor, pe acest segment, obţinute în cooperare cu SUA, am beneficiat recent şi de un suport bugetar important din partea Uniunii Europene pentru a continua eforturile noastre în domeniile vizate.

Nu mai puțin important este aportul Statelor Unite la reformarea sectorului energetic. Aici este vorba nu doar de avansarea tehnologică, dar şi de acordarea unor resurse financiare pentru a asigura interconexiunea Moldovei la piaţa europeană a gazelor naturale şi la piaţa europeană de electricitate. Statele Unite ale Americii cred în acest efort şi în lansarea unor proiecte strategice cu adevărat pentru Republica Moldova, pe care le-am iniţiat în anul trecut. Şi, din perspectiva asigurării unei securităţi şi stabilităţi regionale, mie mi se pare că partenerii noştri americani vor susţine în continuare această conectivitate a Republicii Moldova la piaţa energetică europeană, din toate punctele de vedere.”

Europa Liberă: Doamnă ministru, şi totuşi există voci acolo, la Washington, care exprimă angajamentul Statelor Unite ale Americii în soluţionarea conflictului transnistrean, afirmând că, în Europa, nu este loc pentru hotare artificiale. La ce se reduce acest angajament din partea Statelor Unite ale Americii? Şi mai multe voci spun că ar trebui şi SUA să aibă în formatul „5+2” acest statut de mediator şi nu numai observator. Prin ce s-a angajat SUA să ajute Moldova la soluţionarea conflictului transnistrean?

Natalia Gherman:
„În primul rând, participarea partenerilor americani şi europeni în formatul „5+2” a adus mult mai multă transparenţă şi predictibilitate procesului de soluţionare a conflictului transnistrean. Şi a fost o mare reuşită angajarea partenerilor europeni şi americani în procesul de soluţionare a conflictului în formatul consfinţit. Aceşti doi parteneri, deşi nu au statut de mediator, doar de observator, sunt foarte activi şi contribuie plenar la avansarea procesului.

Pe lângă toate acestea există şi un sprijin important financiar [acordat] activităţii grupurilor de lucru sectoriale, în contextul măsurilor de consolidare a încrederii între ambele maluri ale Nistrului. Statele Unite ale Americii promovează mai multe proiecte concrete care, cu adevărat, sunt menite să schimbe situaţia şi atmosfera atât pe teren, cât şi în procesul de negocieri.

Şi, nu în ultimul rând, vom conta întotdeauna pe rolul politic important al Statelor Unite ale Americii în dialogul lor absolut privilegiat cu Federaţia Rusă. Doar atunci când subiecte ce vizează soluţionarea conflictului transnistrean vor fi în topul agendei politice ruso-americane, vom putea conta pe atingerea obiectivelor mult aşteptate.”

Europa Liberă: Şi totuşi Statele Unite ale Americii îndeamnă atât Republica Moldova, cât şi Georgia, pentru că acestea sunt ţările care au rămas mai de succes, în cadrul Parteneriatului Estic, Washingtonul îndeamnă aceste două ţări să continue relaţia productivă cu Federaţia Rusă, în paralel cu cursul integrării europene. Ce o fi însemnând relaţii productive cu Federaţia Rusă din partea Republicii Moldova?

Natalia Gherman:
„Relaţia productivă ar însemna, bănuiesc, o relaţie cu adevărat pragmatică cu Federaţia Rusă. Aceasta este politica promovată de guvernul Republicii Moldova şi această politică este, din punctul meu de vedere, justificată, în condiţiile actuale. Atunci când în dialogul moldo-rus nu există subiecte tabu, când abordăm cu deplină responsabilitate şi în interesul naţional al ţării toate subiectele mai dificile în raport cu partenerii ruşi, putem conta atât pe relaţia bazată pe un respect reciproc, cât şi pe anumite rezultate. Nu este uşor a obţine aceste rezultate, mai ales, în condiţiile actuale geopolitice, în lumina evoluţiilor care se întâmplă în regiunea noastră. Însă întotdeauna va trebui de insistat pe calitatea acestei relaţii şi pe o abordare care să fie, în primul rând, plină de demnitate şi de promovare a interesului naţional.”

Europa Liberă: Aţi pronunţat „respect reciproc”. Acum apare o întrebare banală. Această reciprocitate a respectului există din partea ambelor părţi?

Natalia Gherman:
„Asemenea lucruri sunt întotdeauna interpretabile şi în diplomaţie, în relaţiile interstatale. Noi ne conducem, în primul rând, de prevederile dreptului internaţional, avându-se în vedere că Moldova este subiect al dreptului internaţional, în egală măsură în care şi Federaţia Rusă se bucură de acelaşi statut. Ceea ce înseamnă că în dialogul politic bilateral diplomatic noi avem aceleaşi drepturi şi aceleaşi obligaţiuni.

Noi mai putem recurge şi la mecanismele internaţionale de soluţionare a disputelor, datorită faptului că ambele ţări sunt membre ale mai multor organizaţii internaţionale. Niciodată nu am ezitat şi nu vom ezita să facem acest lucru, atunci când lucrurile par a fi în interesul unuia dintre parteneri.”

Europa Liberă: De ce totuşi această neutralitate a Republicii Moldova, consfinţită în Legea Supremă a ţării, nu poate fi respectată, nici după 22 de ani de la proclamarea independenţei Republicii Moldova, din moment ce pe teritoriul din estul Moldovei staţionează trupe ruseşti?

Natalia Gherman:
„Este un element foarte important al dialogului bilateral moldo-rus. Nu încetăm să-l aducem în agenda discuţiilor cu Federaţia Rusă. Îndată ce trupele Federaţiei Ruse se află pe teritoriul Republicii Moldova, Constituţia ţării este violată, este încălcată. Vom recurge, în continuare, atât la mecanismele existente în dialogul bilateral, cât şi la cele care ne prezintă dreptul internaţional. Vom vorbi despre acest fapt şi de la tribuna OSCE, şi de la cea a Organizaţiei Naţiunilor Unite, vom mobiliza susţinerea aliaţilor partenerilor noştri internaţionali.

Ceea ce este foarte important că atât statele membre ale Uniunii Europene, cât şi Statele Unite ale Americii, care sunt partea componentă a formatului „5+2”, ne susţin plenar în acest demers important. La toate reuniunile, la cel mai înalt nivel al Alianţei Nord-Atlantice, de obicei, în documentul final, există un paragraf în care statele membre ale Alianţei Nord-Atlantice exprimă susţinere Republicii Moldova în poziţia exprimată mai sus.”

Europa Liberă:Doamnă ministru, dar credeţi că poate fi vorba despre negocierea unui proiect de statut pentru regiunea transnistreană, din moment ce aceste trupe continuă să staţioneze pe teritoriul de est al Moldovei?

Natalia Gherman:
„Acest element a fost întotdeauna parte componentă a procesului de negocieri referitor la soluţionarea cuprinzătoare a conflictului din estul Republicii Moldova. Acest element niciodată nu se va omite. O soluţionare definitivă, sustenabilă a conflictului transnistrean se va atinge doar atunci când absolut toate subiectele şi toate părţile componente ale acestei decizii vor fi abordate. Atunci când ceva este omis, ceva este scos din contextul general cuprinzător, nu putem vorbi despre o soluţie durabilă a conflictului.”
XS
SM
MD
LG