Linkuri accesibilitate

V. Ponta: Guvernul român va garanta investiţiile firmelor româneşti în Republica Moldova


Guvernul român va garanta investiţiile firmelor româneşti în Republica Moldova, pentru a încuraja creşterea investiţiilor directe, a anunţat premierul român Victor Ponta la Chişinău.

„Pot să anunţ o iniţiativă nouă pe care am lansat-o astăzi, aceea de a garanta de către statul român investiţiile firmelor româneşti în Republica Moldova la o valoare de 80% din aceste investiţii, cu un plafon care să poată să tindă până la un miliard de lei pentru acest an. Sper că în acest timp firmele româneşti să investească mai mult în Moldova şi să ajute la dezvoltarea economică”, a declarat Ponta.
Studenţii din Republica Moldova vor putea, din acest an, studia timp de un an la o universitate din România. Prelungirea burselor ERASMUS a fost anunţată la Chişinău de premierul român Victor Ponta, aflat într-o vizită de o zi.

„Din acest an, programul ERASMUS, de care au beneficiat foarte mulţi studenţi români, studiind un an în universităţi europene, va fi extins pentru studenţii din Moldova în România”, a spus Victor Ponta.

Totodată, premierul român a declarat că cele 20 de milioane de euro, ajutor oferit de România pentru dezvoltarea infrastructurii preşcolare din Republica Moldova , sunt deja în contul Ministerului româna al Dezvoltării . În maximum zece zile de la primirea listei cu investiţii, banii vor fi transferaţi în contul Guvernului Moldovei, a mai declarant Ponta, citat de agenția IPN.

Republica Moldova şi România au semnat cu ocazia vizitei premierului român Victor Ponta la Chiţinău, acordul de intervenţie medicală SMURD pe teritoriul moldovenesc. Primul centru SMURD va fi deschis la Bălţi. Este vorba de intervenţii transfrontaliere, în caz de urgenţă.
XS
SM
MD
LG