Linkuri accesibilitate

Protestatarii pro-europeni de la Kiev rezistă asaltului forțelor speciale


La Kiev în cursul nopții
La Kiev în cursul nopții

Vitali Kliciko: „președintele nu vrea să asculte ce spune opoziția; a cerut ca opoziția și protestatarii să pună capăt demonstrațiilor.”



La primele ore ale dimineții, forțele de poliție au întreprins un nou asalt împotriva miilor de protestatari care și-au petrecut noaptea în Piața Independenței la Kiev. Ciocnirile violente dintre protestatari și fortele de ordine, începute marți, s-au soldat pînă acum cu cel puțin 18 morți și cu sute de răniți. Unii dintre cei decedați poartă urmele împușcării lor cu arme de foc.

Pentru a se proteja pe parcursul nopții, protestatarii au dat foc unor baricade și anvelope, încercuind practic cu un baraj de foc Piața Independenței din Kiev. Mai multe etaje ale clădirii sindicatelor din Piața Independenței, cartierul general al protestatarilor, au fost incendiate în timpul nopții, în urma asaltului forțelor speciale ale Ministerului de Interne.

Contactele din zorii zilei între liderii opoziției Arseni Iațeniuk și Vitali Kliciko cu președintele Victor Ianukovici s-au incheiet fata vreun rezultat. „Sunt foarte nefericit pentru că nu a fost de fapt nici un fel de discuție, pentru că președintele nu vrea să asculte ce spune opoziția. Președintele a cerut ca opoziția și protestatarii să pună capat demonstrațiilor. Acum este foarte important să nu mai aibă loc lupte”, a precizat Vitali Kliciko, unul din liderii opozitiei.
XS
SM
MD
LG