Linkuri accesibilitate

Nou atac al forțelor de poliție împotriva protestarilor anti-guvernamentali la Kiev


La primele ore ale dimineții, forțele de poliție au întreprins un nou asalt împotriva miilor de protestatari care și-au petrecut noaptea în Piața Independenței la Kiev. Ciocnirile violente dintre protestatarii anti-prezidentiali si fortele de ordine, începute marți, s-au soldat pînă acum cu cel putin 18 morti si cu sute de raniti. Unii dintre cei decedati au fost împuşcati. Protestatarii au dat foc unor anvelope, și baricade încercuind cu un baraj de foc Piata Independentei din Kiev. Mai multe etaje ale cladirii sindicatelor din Piata Independentei, cartierul general al protestatarilor, au fost incendiate în timpul nopții, în urma asaltului forțelor speciale ale Ministerului de Interne.
Convorbirile din zorii zilei de astazi intre liderii opozitiei Arseni Iațeniuk si Vitali Kliciko cu presedintele Victor Ianukovici s-au incheiet fata vreun rezultat.
„Sunt foarte nefericit pentru ca nu a fost de fapt nici un fel de discutie pentru ca presedintele nu vrea sa asculte ce spune opozitia. Presedintele a cerut ca opozitia si protestatarii să puna capat demonstratiilor. Acum e foarte important sa nu mai aiba loc lupte”, a precizat Vitali Kliciko, unul din liderii opozitiei.
XS
SM
MD
LG