Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume




Spicherul moldovean Igor Corman încheie o vizită de trei zile la Bruxelles, care a avut loc înainte de votul plenului Parlamentului European de la 25 februarie, când se așteaptă că europarlamentarii vor aproba regimul liberalizat de vize cu Republica Moldova.

La Chișinău două organizații neguvernamentale, Asociația Promo-LEX și Asociația pentru Guvernare Eficientă şi Responsabilă, vor da publicității un studiu pentru a atrage atenția că la doi ani de la lansarea Strategiei de Reformă în sectorul justiției implementarea ei „devine tot mai lentă.”

Misiunea OSCE de la Chișinău găzduiește o ședință a grupului de lucru pentru economie în cadrul procesului de reglementare transnistreană, la care este așteptată și negociatoarea de la Tiraspol, Nina Ștanski.

La Nicosia se întrunește comitetul de monitorizare din partea Congresului Autorităților Locale și Regionale din țările Consiliului Europei, care va lua în discuție inclusiv situația acestor autorități din Republica Moldova.

Guvernele german și francez se întâlnesc la o ședință comună la Paris. Cancelara Germanei, Angela Merkel a spus anterior că va propune președintelui francez François Hollande crearea unui sistem informațional european care să ocolească Statele Unite.

Tot la Paris, secretarul de stat american John Kerry se întâlnește cu președintele palestinian Mahmoud Abbas.

Președintele american Barack Obama vizitează Mexicul pentru a participa la summit-ul liderilor nord-americani. Se va întâlni cu președintele mexican Enrique Pena Nieto și premierul canadian Stephen Harper.

Ministrul turc de externe Ahmet Davutoglu vizitează Azerbaidjanul, urmând să aibă o întrevedere trilaterală cu omologii săi azer și georgian.

La Berlin are loc Congresul European al Poliției.
  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

Previous Next

XS
SM
MD
LG