Linkuri accesibilitate

Doamna supărată pe nămeţi


„Chiar nu se găseşte un om cari sî strîngă zăpada asta murdarî?”



Ca să vezi bizareria nu e nevoie să mergi undeva departe. E suficient să ieşi în curtea blocului şi să aştepţi niţel. Iar ea, bizareria, va apărea cît ai zice peşte! Mărturisesc, stimaţi ascultători, că eu unul am văzut multe bizarerii anume în curtea blocului meu.

Acum cîteva zile, în timp ce discutam cu un vecin, văd iată ce. O maşină impozantă, din alea care au făcut curtea neîncăpătoare, nu reuşea nicidecum să-şi facă loc din cauza unui nămete cenuşiu uriaş. După ce bolidul a reuşit să ocolească nămetele, din el a coborît, trîntind portiera, o doamnă dichisită de circa 30 de ani.

„Chiar nu se găseşte un om cari sî strîngă zăpada asta murdarî?” a spus cu năduf doamna spilcuită, aruncîndu-ne o privire nemulţumită.

Era un reproş evident, iar vecinul meu s-a simţit ofensat.
„Dar de ce, stimată doamnă, nu îl rogi pe soţul tău să facă treaba asta? Presupun că nu i-ar lua mai mult de 5 minute, căci e un bărbat voinic…” a ripostat vecinul de lîngă mine.
„Dar voi nu sunteţi oare bărbaţi?!” ne întrebă doamna spilcuită, ţuguindu-şi buzele.
„Hm… Suntem bărbaţi, fireşte. Atîta doar că nu avem automobile, iar nămetele acesta din mijlocul curţii vă incomodează mai cu seamă pe voi, cei care vă parcaţi maşinile aici…” zise vecinul meu.
„Phi…” pronunţă doamna dichisită, ne privi rapid cu un soi de compasiune insultătoare şi intră în scară.

O vreme am tăcut, gîndindu-ne la ceea ce ni se întîmplase.
„Poate că nu avem dreptate… Poate ar trebui să căutăm nişte lopeţi şi să începem lupta cu nămetele acesta slut?” l-am întrebat pe vecinul meu, simţind cum mi se strecoară o îndoială în suflet.

Preţ de cîteva clipe, vecinul se holbă la mine nedumerit, apoi zise cu convingere deplină: „Fii liniştit! Avem dreptate! Avem foarte multă dreptate! Nici nu realizezi cîtă dreptate avem!!!”
XS
SM
MD
LG