Linkuri accesibilitate

Problema creditelor pentru producătorii agricoli (Adevărul)


Fenomenul „Europa Liberă” (Evenimentul zilei).



Ion Preaşcă scrie în „Adevărul”despre problematica legată de fondul de subvenţionare a producătorilor agricoli. Autorul îl citează pe ministrul Agriculturii, Vasile Bumacov, care constată între altele că „există mai multe posibilităţi de a obţine credite. Problema cea mai mare este că nu avem suficienţi beneficiari care să poată depune solicitări şi atunci ne putem trezi că vom pierde banii”.

„Jurnal de Chişinău” îl citează pe IPS Petru, Mitropolitul Basarabiei (Patriarhia Română) care dă o replică unui grup de cetăţeni care l-au acuzat recent public inclusiv că s-ar face vinovat de „agresiune sexuală”. „Atacurile calomnioase îndreptate asupra mea au un scop bine determinat. Denigrarea cu orice preţ. Am ştiut că persoana mea este incomodă pentru mulţi. Nici nu mi-am făcut iluzii că plecând de la Patriarhia Rusă, voi fi lăsat în pace”, susţine mitropolitul.

„Kommersant.md” scrie că în mai puţin de un an şi jumătate Moldova trebuie să treacă în totalitate la televiziunea digitală”. Într-un interviu pentru „Kommersant.md”, Dumitru Parfentiev, ministrul adjunct al Tehnologiilor Informaţionale, explică de ce Guvernul nu a aprobat deocamdată Programul de trecere la televiziune digitală, arată cum vor fi aleşi proprietarii de multiplexe şi canalele TV incluse în ele şi care vor fi costurile radiodifuzorilor.

Agenţia Vesti.ua scrie că „UE va deveni accesibilă pentru mulţi ucrainieni datorită Moldovei”. Autoarea comentariului publicat de agenţia, susţine că mulţi ucraineni, în special din zonele frontaliere, „intenţionează să-şi schimbe cetăţenia pe cea moldovenească”.

Editorialistul Victor Ciobanu menţionează în articolul său din „Ziarul Naţional” că „guvernul elen pregătește un proiect de lege pentru recuperarea banilor de care statul a fost privat prin corupție sau alte activități ilegale, astfel că cei care vor returna banii furați vor putea scăpa de închisoare”. Dl Ciobanu apreciază că „în R. Moldova n-are cine lupta cu corupția” şi exclamă, cu referire la legea experiment din Grecia: „ce frumusețe de țară ar putea ajunge R. Moldova cu o astfel de lege! Vă imaginați?”.

Ediţia electronică a ziarului „Evenimentul Zilei” postează un editorial semnat Romeo Crîşmaru despre ceea ce autorul numeşte fenomenul „Europa Liberă” – un articol prilejuit de Ziua Mondială a radioului consemnată recent. Iată ce scrie acest autor: “Radio Europa Liberă a fost cel mai important fenomen mediatic al României de până în 1989, și a jucat un rol determinant în istoria recentă a României. Premisele pentru înlăturarea totalitarismului și orientarea spre libertate și democrație se datorează în mare măsură Europei Libere. Uniunea Europeană, către care, mai greu sau mai ușor, Republica Moldova de îndreaptă, datorează și ea enorm fabulosului post de radio, apreciază autorul.
XS
SM
MD
LG