Linkuri accesibilitate

„Locuitorii din raionul Ungheni și Nisporeni vor avea în câteva luni gaz din România, la preț mai mic decât cel furnizat de „Gazprom” (Ziarul Național)


„Diplomație de bufet” (Panorama).



Un comentariu din ziarul de expresie rusă „Panorama” descrie drept „diplomaţie de bufet” întrevederea Leancă-Medvedev din timpul unei recepţii dată cu ocazia inaugurării Olimpiadei de la Soci. Într-un editorialul plin de ironie, Dmitri Ciubaşenco scrie că în fiecare săptămână Chişinăul este vizitat de vreun oaspete înalt din Europa, care povesteşte cât de fruntaşe sunt la integrarea europeană autorităţile moldovene, dar ca să se întâlnească cu Medvedev, Leancă este gata să călătorească şi spre un bufet de la Soci. „Cam straniu. Dacă eşti erou în Europa, de ce să te înjoseşti într-un bufet rusesc?” persiflează autorul.

Un articol din „Adevărul” se referă la intenţia Ministerului Finanţelor de a extinde semnificativ competenţele Inspecţiei Financiare, până la dreptul de a controla toate companiile, indiferent dacă au sau nu relaţii cu entităţile publice. Unii experţi vorbesc despre proiectul de modificare ca despre unul ce conţine suficiente pericole penmtru mediul de afaceri şi care ar contravine Acordului de Asociere cu UE. Autorităţile, însă, spun că după reorganizarea poliţiei anticorupţie, contravenţiile şi infracţiunile economic ear fi rămas fără instituţie de control.

„Kommersant.md” semnalează că marii acţionari ai Victoriabank – BERD (15,06%) şi Alpha Bank România (12,5%) au iniţiat un audit extern al băncii. Motivul l-a constituit scandalul îndelungat dintre vechii şi noii acţionari. În articol este analizat modul în care s-a ajuns la scandalul care risca să macine din interior această instituţie bancară.

„Timpul” şi alte publicaţii scriu despre nemulţumirea exprimată de faimosul compozitor moldovean Eugen Doga faţă de organizatorii Jocurilor Olimpice de la Soci care i-au preluat, trunchiat, şi prezentat în inaugurare o piesă, fără a-l informa, cel puţin. „Mă bucur că muzica mea a răsunat din nou, după Olimpiada din '80, la deschiderea Jocurilor Olimpice de la Soci. Dar cum şi-au permis să mutileze lucrarea, când autorul este încă în viaţă? Nu am fost anunţat că cineva îmi va „prelucra” compoziţia şi nici nu am fost invitat la înregistrare”, a scris Eugen Doga pe site-ul personal, citat de „Timpul”.

„Ziarul Naţional” titrează că „Leancă anunță veşti bune pentru o parte din cetăţenii Republicii Moldova”: „locuitorii din raionul Ungheni și Nisporeni vor avea în câteva luni gaz din România, la preț mai mic decât cel furnizat de „Gazprom”. Premierul a făcut aceste precizări în cadrul Forumului aleșilor locali ai Partidului Liberal Democrat, desfășurat la Ungheni”, precizează publicaţia.
XS
SM
MD
LG