Linkuri accesibilitate

Victoria Nuland: Statele Unite sînt dispuse să acorde mai mult ajutor Ucrainei dacă la Kiev încep reformele


Aflată la Kiev, adjuncta secretarului de stat american Victoria Nuland a respins speculaţiile că membri ai opoziţiei ucrainene ar fi „antrenaţi” la ambasada americană. Nuland a mai spus că Statele Unite şi comunitatea internațională sunt dispuse să acorde mai mult ajutor Ucrainei dacă autorităţile încep reforme democratice şi instalează o „guvernare naţională interimară” care să pună capăt acutalelor confruntări.

Victoria Nuland este în acest moment în centrul unui scandal diplomatic cu Uniunea Europeană, provocat de fragmentele unei convorbiri telefonice pe care ar fi avut-o cu ambasaorul american la Kiev şi care a fost interceptată şi publicată pe internet.

Din fragmentele făcute publice, reiese că Nuland nu sprijină cooptarea lui Vitali Kliciko, unul din liderii opoziţiei, într-un nou guvern, aşa cum propusese in ianuarie preşedintele Victor Ianucovici.

Mai mult, ea foloseşte cuvinte tari pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de modul în care funcţionează diplomaţia europeană în Ucraina. Victoria Nuland nu a recunoscut că ar fi făcut aceste comentarii, dar nici nu a contestat veridicitatea frgmentelor care au apărut pe internet.
XS
SM
MD
LG