Linkuri accesibilitate

Catherine Ashton a declarat la Kiev că „mai este mult de lucru” pentru aplanarea confruntărilor


Șefa politicii externe și de securitate europene, Catherine Ashton a declarat la Kiev că „mai este mult de lucru” pentru aplanarea confruntărilor de două luni între autorități și protestatarii antiguvernamentali, soldate cu morți și răniți.

După convorbiri separate cu președintele Victor Ianukovici și liderii opoziției, Catherin Ashton a declarat că Uniunea Europeană este dispusă să ajute Ucraina să-şi rezolve problemele economice şi să reformeze constituţia.
Pentru moment, negocierile între preşedintele Ianukovici şi opoziţia care cere alegeri anticipate şi revenirea la constituţia din 2004, sunt suspendate, preşedintele ucrainean se pregăteşte să plece la Soci, pentru deschiderea jocurilor olimpice.

Pe de altă parte, la Bruxelles, comisarul pentru extindere Stefan Fuele a declarat că presiunile exercitate de Rusia asupra ţărilor din Parteneriatul Estic sunt inacceptabile. Vorbind miercuri în Parlamentul European, Fuele a mai spus că Uniunea Europeană speră că Moscova nu va încerca să împiedice eforturile Moldovei şi Georgiei de a semna, la până la sfârşitul anului, acordul de asociere cu UE.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG