Linkuri accesibilitate

Grijă mare de votare…


Dacă însă vor să fie cu adevărat credibili, ei ar trebui să introducă în buletinul de vot opţiunea VOTEZ ÎMPOTRIVA TUTUROR!


Una dintre preocupările constante ale politicienilor autohtoni a fost, în epoca tranziţiei, votul cetăţenilor. X e îngrijorat că nu au votat toţi cetăţenii care au acest drept, Y declară ritos că undeva nu au fost numărate corect voturile, Z deplînge imposibilitatea multor cetăţeni din străinătate de a-şi exercita dreptul de vot, iar K susţine că el ar fi învins negreşit în alegeri dacă cei care au votat nu ar fi primit nişte daruri de la concurenţi…

Toate partidele şi partiduţele au grijă de votarea noastră. Recent, am citit în Tribuna că şi liberalii reformatori pledează pentru introducerea votului prin corespondenţă sau prin procură, dar şi pentru votarea electronică. Aşadar, toată lumea să voteze, să nu rateze nimeni şansa mirifică de a vota!

La o adică, s-ar putea spune că politicienii autohtoni au grijă de binele cetăţenilor. Cum însă accederea lor în culoarele puterii depinde de votul nostru, iar mocirla tranziţiei pare veşnică, avem motive să presupunem că ei au grijă de binele lor.

Fireşte, preocuparea lor pentru votare nu e un lucru rău. Merită să le mulţumim pentru asta, o spun cu toată sinceritatea. Dacă însă vor să fie cu adevărat credibili, dacă vor ca grija lor să pară autentică, ei ar trebui să introducă în buletinul de vot opţiunea VOTEZ ÎMPOTRIVA TUTUROR! Toţi politicienii autohtoni, de la comunişti la liberali, ar trebui, în semn de respect pentru cetăţenii obosiţi de tranziţie, să revendice ritos dreptul oamenilor de a vota împotriva tuturor.

Altminteri, situaţia deplorabilă pe care o avem acum, hoţia, evaziunea fiscală, mituirea, decăderea morală sînt şi rezultatul unei guvernări ineficiente, adică a tuturor votărilor noastre.

Te uiţi în jur cu ochii lărgiţi de decepţie şi-ţi trece prin minte gîndul că nici un fel de votare perfecţionată nu mai poate modifica realitatea tristă…
XS
SM
MD
LG