Linkuri accesibilitate

SPCSE intervine în sudul Moldovei pentru deblocarea drumurilor și a satelor afectate de zăpezi


Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale (SPCSE) a creat un punct de dirijare avansat în zona de sud a ţării ce are drept scop lichidarea consecinţelor ninsorii, informează MOLDPRES. Potrivit datelor Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, în sudul ţării au fost deplasate forţele şi mijloacele Detaşamentului căutare-salvare numărul 1, care au menirea de a efectua lucrări de deblocare a mijloacelor de transport împotmolite, dar şi de a ajuta angajaţii Administraţiei de Stat a Drumurilor.
SPCE a mai informat vineri dimineață că în 24 de ore salvatorii au deblocat 27 de mijloace de transport de pe drumuri, inclusiv microbuze, autocamioane, autoturisme, dar şi ambulanţe care se grăbeau spre pacienţi. Acţiuni de tracţiune au fost întreprinse în raioanele Cahul, UTA Găgăuzia, Criuleni, Orhei, Căuşeni, Teleneşti, Dubăsari, Anenii Noi, Taraclia şi municipiul Chişinău.
Pentru prevenirea situaţiilor excepţionale, în teren au activat 170 angajaţi ai SPCSE cu 40 unităţi de tehnică. În urma condiţiilor meteo nefavorabile mai rămâneau fără energie electrică astăzi dimineață două localităţi. Curentul urmează să fie reconectat în localitatea Săiţi, raionul Căuşeni, şi localitatea Cişmichioi din UTA Găgăuzia.
XS
SM
MD
LG