Linkuri accesibilitate

Cel mai important istoric al Holocaustului din Ungaria, prof. Randolph L. Braham, protestează împotriva politicii guvernului de la Budapesta


Un istoric american a anunțat că restituie un ordin primit de la Ungaria, explicând într-o scrisoare deschisă, citată de agențile de presă și ziare americane și britanice, că protestează împotriva tentativelor guvernului de centru-dreapta de a „curăța istoria” și rolul jucat de statul ungar în Holocaust.
Randolph L. Braham, născut în România, și stabilit în Statele Unite după cel de-al doilea război mondial, primise în 2011 Ordinul de Merit al Ungariei, pe care l-a înapoiat acum în semn de protest.
Premierul Viktor Orban Orban, favorit la alegerile din aprilie, spune că va face orice pentru a opri creșterea antisemitismului. Dar este criticat de organizații evreiești că face prea puțin, într-o țară unde partidul de extremă dreapta, Jobbik folosește deschis retorica antisemită, iar în noiembrie trecut a dezvelit statuia lui Miklos Horthy, un aliat al lui Hitler.
XS
SM
MD
LG