Linkuri accesibilitate

La Chişinău sunt aşteptaţi comisarii europeni pentru extindere şi agricultură, şi opt miniştri ai agriculturii din ţările UE


Comisarul european pentru agricultură, Dacian Cioloş, este aşteptat la Chişinău împreună cu comisarul pentru extindere Stefan Fuele şi alţi 8 miniştrii ai agriculturii din ţările Uniunii Europene pentru a participa la reuniunea miniştrilor agriculturii din Parteneriatul Estic.

Comisarii europeni vor avea şi întrevederi separate cu premierul Iurie Leancă şi alţi membri ai guvernului, precum şi cu reprezentanţii partidelor parlamentare.

Într-un interviu cu Europa Liberă, Dacian Cioloş a precizat că în centrul discuţiilor va sta efectul Acordului de liber schimb (parte din acordul de asociere cu Uniunea Europeană) asupra agriculturii moldoveneşti: „Din start, Comisia Europeană a negociat acest Acord, cel puțin pe partea de agricultură, cu gândul la avantajele clare pe care Republica Moldova le poate avea vizavi de apropierea de UE. N-a fost deloc obiectivul nostru de a profita de Moldova”- a declarat între altele comisarul pentru agricultură.

Pe de altă parte, tot într-un interviu cu Europa Liberă, ministrul agriculturii Vasile Bumacov preciza poziţia specială a agriculturii moldoveneşti „… în situaţia în care… avem foarte bine direcţionate oportunităţile noastre în piaţa estică şi în cea vestică”.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG