Linkuri accesibilitate

Legea de interdicție a demonstrațiilor din Ucraina calificată de opoziție drept o dovadă a dictaturii pe cale de a fi impusă de președintele Ianukovici


Parlamentul ucrainian a votat o Lege impotriva protestelor şi amendamente care vor permite Partidului regiunilor, care domina legislatura de la Kiev, să ridice mai usor imunitatea parlamentara. Initiativa parlamentarilor ucrainieni a fost criticata imediat de Uniunea Europeana. Ministrul suedez de externe Carl Bildt a declarat ca actuala lege limiteaza „grav” libertăţile democratice. Mii de ucrainaini continua sa protesteze la Kiev impotriva abandonarii politicii pro-europene a Ucrainei in favoarea unei relatii mai strinse cu Rusia. Liderul opozitiei Vitali Kliciko, a declarat noaptea trecuta adresindu-se pretestatarilor: „Dupa ceea ce s-a intimplatin Parlament, oamenilor li s-au luat drepturile civice si libertăţile, si oamenii nu vor mai avea voie sa stea in piata. Nu vor mai avea voie sa isi intinda corturile. Nu mai au voie sa vorbeasca despre judecatorii corupţi. Si persoana care sta in spatele acestei dictaturi in dezvoltare este Viktor Ianukovici.”
Legea votata ieri la Kiev prevede pedepse de pina la 640 de dolari sau inchisaore pina la 15 zile pentru cei care o incalca.
XS
SM
MD
LG