Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.



Confederaţia Naţională a Patronatelor din Moldova şi Confederaţia Naţională a Sindicatelor din Moldova vor ține la Chișinău o conferinţă de presă cu tema negocierilor purtate cu guvernul.

Parlamentul Ucrainei ar urma să-și reia astăzi lucrările după vacanța sărbătorilor de iarnă. Dar unul din liderii opoziției, Vitali Kliciko, șeful partidului „Udar”, a amenințat că dacă puterea nu îndeplinește anumite condiții, ar putea bloca reluarea ședințelor.

Spicherul parlamentului Georgiei, David Usupașvili, se întâlnește la Tallin cu președintele Toomas Hendrik Ilves al Estoniei, una din țările care sprijină cel mai mult aspirațiile de integrare euro-atlantică ale georgienilor.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, se va întâlni astăzi la Moscova cu președintele Rusiei, Vladimir Putin. Potrivit agențiilor de presă cei doi lideri vor discuta și despre continuarea cooperării ruso-ungare în domeniul energiei nucleare prin extinderea centralei ungurești cu tehnologie rusească de la Paks.

În Tunisia au loc astăzi manifestări cu ocazia celei de-a treia aniversări a înlăturării de la putere a președintelui Zine El Abidine Ben Ali, la începutul a ceea ce a devenit cunoscut drept „Primăvara arabă”.

Ministrul de externe al Iranului, Javad Zarif, va vizita capitala siriană Damasc.

În Egipt are loc astăzi și mâine un referendum asupra noii Constituții, prima consultare populară națională după înlăturarea de la putere a președintelui islamist Muhammad Morsi în vară.
  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

Previous Next

XS
SM
MD
LG