Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.



Filiala moldoveană a organizației anticorupție, Transparency International va prezenta la Chișinău rezultatele unei prime expertize a legislației moldovene menite să prevină corupția la Comisia Electorală Centrală, Curtea de Conturi și Parlament.

Ambasadorul rus La Uniunea Europeană, Vladimir Cijov, le va vorbi la Bruxelles experților Centrului de Politici Europene despre așteptările Moscovei de la relația cu Uniunea Europeană în 2014.

Iranul și Uniunea Europeană continuă la Geneva o întâlnire de două zile pe tema punerii în aplicare a înțelegerii recente între puterile lumii și republica islamică prin care Teheranul s-a angajat să oprească parțial programul nuclear, în schimbul relaxării sancțiunilor internaționale.

Președintele Consiliului European, Herman Van Rompuy și președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, vizitează Letonia, care a devenit de la 1 ianuarie a 18-a țară a zonei euro.

Noul ministru german de externe, Frank-Walter Steinmeier se află în vizită la Atena, urmând să discute cu Antonis Samaras, premierul Greciei, țară care deține de la 1 ianuarie președinția rotativă pe jumătate de an a Uniunii Europene.
  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

Previous Next

XS
SM
MD
LG