Linkuri accesibilitate

Moldova încearcă să evacueze din Sudanul de Sud peste 100 de muncitori moldoveni


Ministerul moldovean de externe spune că încearcă să evacueze din Sudanul de Sud peste 100 de muncitori moldoveni din mijlocul conflictului violent izbucnit la mijlocul lunii între fracțiunile rivale din țara central-africană, care a obținut cu doi ani în urmă independența față de Sudan.
Ana Taban, o purtătoare de cuvânt a Ministerului, este citată de Unimedia cu declarația că se întreprind măsuri pentru evacuarea cu avionul a cetățenilor moldoveni, a câtorva zeci de cetățeni români și a câtorva ucraineni care lucrează în Sudan și Sudanul de Sud pentru compania petrolieră Ascom a miliardarului moldovean Anatol Stati. Actualul premier, Iurie Leancă a lucrat de două ori în trecut pentru grupul Ascom în calitate de vicepreședinte.
Autoritățile moldovene spun că se află în legătură cu oficialitățile din Sudan, cu ambasada României din această țară și cu Secretariatul ONU de la New York. Numeroase țări, inclusiv Statele Unite, încearcă să-și repatrieze cetățenii din Sudanul de Sud din cauza violențelor între autorități și rebeli.
XS
SM
MD
LG